• Konrad Johnsen

  Jeg ser at du blir mer og mer nærgående, så dersom du trenger en rutebeskrivelse til Breitinden.så kommer den her:Følg rv 862 til Svarthola i Medfjorden hvor turen starter.Pass på å få tak i de røde merkene opp skardet- til du ser Svartholvatnet.Følg delvis sti østover – på nordsida av Breitindvatnet helt til du treffer den skarpe aksla som fører til toppen.I starten oppover kan du med fordel holde på østsida av aksla,men kom deg inn på aksla i tide- ellers kan du lett gå deg fast. En alternativ opp-gang kan være en skråkurs fra ca. midt på vatnet , og inn på aksla -ca. 750 moh. Siste forslag m.h.t. høyden er 1017 moh- spent på hva du finner ut
  Jeg var forresten på Orta i går – takk for hjelpa.
  Høy temperatur og mye bløt nysnø i høyden gjorde at en masse vatn skulle ut av og ned fra Tverrelvhola samtidig- utrolig hvordan det forandret seg på to timer – mens jeg var oppe på Orta- en lærepenge igjen…

 • Konrad Johnsen

  Jeg ser at du blir mer og mer nærgående, så dersom du trenger en rutebeskrivelse til Breitinden.så kommer den her:Følg rv 862 til Svarthola i Medfjorden hvor turen starter.Pass på å få tak i de røde merkene opp skardet- til du ser Svartholvatnet.Følg delvis sti østover – på nordsida av Breitindvatnet helt til du treffer den skarpe aksla som fører til toppen.I starten oppover kan du med fordel holde på østsida av aksla,men kom deg inn på aksla i tide- ellers kan du lett gå deg fast. En alternativ opp-gang kan være en skråkurs fra ca. midt på vatnet , og inn på aksla -ca. 750 moh. Siste forslag m.h.t. høyden er 1017 moh- spent på hva du finner ut
  Jeg var forresten på Orta i går – takk for hjelpa.
  Høy temperatur og mye bløt nysnø i høyden gjorde at en masse vatn skulle ut av og ned fra Tverrelvhola samtidig- utrolig hvordan det forandret seg på to timer – mens jeg var oppe på Orta- en lærepenge igjen…