• Konrad Johnsen

    Rute til Høggumpen som jeg fulgte for 3 år siden: Kjør til Skøelv og vidre til Skogstad / Gamtofta museum hvor turen starter.Avhengig av vannstand kan det være vanskelig å komme seg tørrskodd over Skardalselva,men det blir jo ei rå… Over myr og skogkledde åser og vidre innover Flatgumpen er det plankekjøring – før du møter «veggen».På h.side fins en gammel oppgang, men råtne tau er ikke å foretrekke. Gå til venstre gjennom ei blokksteinur – der finner du ei grei renne som leder til toppen-resten er enkelt Pass på å merke deg hvor renna er -hvis sikten er dårlig.Om du kan gjøre en fornuftig kombinasjon herfra med tur til Tverrfjellet- eller omvendt- er jeg litt usikker på, men Tverrfj er jo rein planke- innover Skardalen – opp skardet mellom H.gumpen og T.fj, og så en sjarmøretappe til slutt..
    PS.Gikk Gumpedalen i går – via Steinora,Skredtinden , Duolboalgi og Gievdnecohkka- 7 timer og søkkvåt til slutt.

  • Konrad Johnsen

    Rute til Høggumpen som jeg fulgte for 3 år siden: Kjør til Skøelv og vidre til Skogstad / Gamtofta museum hvor turen starter.Avhengig av vannstand kan det være vanskelig å komme seg tørrskodd over Skardalselva,men det blir jo ei rå… Over myr og skogkledde åser og vidre innover Flatgumpen er det plankekjøring – før du møter «veggen».På h.side fins en gammel oppgang, men råtne tau er ikke å foretrekke. Gå til venstre gjennom ei blokksteinur – der finner du ei grei renne som leder til toppen-resten er enkelt Pass på å merke deg hvor renna er -hvis sikten er dårlig.Om du kan gjøre en fornuftig kombinasjon herfra med tur til Tverrfjellet- eller omvendt- er jeg litt usikker på, men Tverrfj er jo rein planke- innover Skardalen – opp skardet mellom H.gumpen og T.fj, og så en sjarmøretappe til slutt..
    PS.Gikk Gumpedalen i går – via Steinora,Skredtinden , Duolboalgi og Gievdnecohkka- 7 timer og søkkvåt til slutt.