Vestre Salvasskardfjellet 1336 moh

Kartblad: Salvasskardet
Kommune: Bardu (43)
Primærfaktor A: ca 460 meter
Primærfaktor B: ca 130 meter
Koordinat: 1599  1207
Nærmeste høyere topp: Vestre Skaddjoaivit 1356 moh
Laveste punkt før høyere topp: Overgangen mellom Salvasvaggi og Krokdalen, ca 876 m o.h.

Turbeskrivelse

Statistikk er laget av Jarle Nilsen

  • Konradjohnsen

    Start fra demningen kl.10.00. Gikk korteste veg ,og passerte til høyre for trigp. (høyde 1120) – og derfra inni slukta og rett opp. Veldig stabilt underlag,men en del hard skare i stigninge opp til 1120 og særlig på slutten- skikkelig knudrete og hardt – det gjorde at jeg ikke orka å ta med meg 1310-toppen. ( en unnskyldning må man finne ) Nedturen var jeg » heldig» med – fulgte terrenget ned mot Salv.skardet langs Doaresjohka og holdt passe høyde ned skardet uten å gå et skritt – før på slutten – helt perfekt. Hadde nok tatt denne traseen opp også om jeg skulle ta samme turen igjen. Sol ,en del vind i høyden , delvis hardt føre men lettgått – 3,5 timer brutto.