Rismålstinden 1342 moh

Rismålstinden er en av de utseendemessig fineste toppene i Tamokdalen, men p.g.a. den litt beskjede høyden i Tamokmålestokk faller den litt bort i forhold til f.eks naboen Hattavarre. Rismålstinden er vel først og fremst en sommertur med sin lang og til tider avblåste rygg, mens de store sidene er bratt og rasutsatt. Om du tar med deg skiene til Rismålstinden er det muligheter for bratte flanker på begge sidene for de litt mer ekstreme skikjørerne. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Rismålstinden.

Startstedet Tverrelvnes ved Fjellfrøsvatnet ligger i overkant av 1time og 30 minutters kjøretur unna Tromsø.  Startstedet er det samme som til Ti på topp i Balsfjord, så det er god plass til å parkere noen biler.

Starten av turen går langs 4-hjulingveien til Hattavarre under høyspenten inn mot Gievdnevàggi. Etter ca 2 kilometer etter den godt merkete turløypen tar du av opp mot Rundfjellet for å følge ryggen opp mot toppen.

Ryggen opp mot 1000 moh er slak og gress/lyngkledd,  det er veldig lett å gå fort her om sommeren. De siste ca 350 høydemeterne er brattere og består av en del løs stein. Når du nærmer deg toppen blir ryggen smalere og med noen få partier som krever en høydemeter med klyving.

På toppen er det gjestebok og utsikt mot mange av Tamokdalens spennende topper.

Første besøk: 25 August 2010

Tidsforbruk: 2,5 timer

Rismålstinden fra Hattevarre
Rute
Man kan se toppen av Rismålstinden fra startstedet
God vei under høyspenten
Rismålstinden
Rismålstinden
Hattavarre
Fra ca 800 moh
Lett å gå her med mye lyng
Utsikt ned mot startstedet
Opp mot toppen
Litt mer stein lengre opp
Siste delen av ryggen ble litt smalere
Siste biten mot toppen
Ned ryggen
Varden som inneholdt gjestebok
Markenestindan og Store Russetinden