Pollfjellet 1213 moh

Pollfjellet som ligger ved Furuflaten sentrum og er lokalt mest kjent for en dårlig tunnel som er for kort og må stengens når det er rasfare på vinteren. Pollfjellet krevde 14 menneskeliv i et stort fjellskred for drøye 200 år siden, da et av de største fjellskredene i Norge etter istinden forårsaket tre tsunamier som feide med seg det meste i området. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Pollfjellet.

Startstedet Furuflaten ligger 23 kilometer fra Oteren/16 kilometer fra Lyngsidet. Vi kjørte opp til et boligområde på nordsiden av elva, Der vi fant parkering i forbindelse med lysløypa.

Vi startet turen med en kilometer langs lysløypa mot Trangen. Her går det en god sti på østsiden av den lille bekken som tar deg gjennom den tette og bratte skogen. På 500 moh dreier stien vestover og da vi nådde sørryggen til Pollfjellet gikk vi av stien og fulgte ryggen videre. I starten er underlaget stort sett gress og lyng før det etter hvert blir mer og mer stein.

Det er jevn bratt stigning til man når 1000 moh, herfra flater terrenget ut den siste kilometeren til toppen Vi var oppe etter drøye 3 timer i særdeles rolig tempo. På toppen av Pollfjellet er det en stor varde , en gjennomvåt gjestebok og en fabelaktig utsikt mot bl.a Nallangaisi, Jihekkevarri, Kveita, Gaskajiehkichokka , Daltinden, Rundfjellet og mange andre spennende Lyngenfjell, samt de litt mindre eksotiske toppene på østsiden av Storfjorden.

I svært rolig tempo brukte vi i underkant av 6 timer på turen.

Pollfjellet egner seg fint som en sommertur da det ikke er så mye løs stein her som det ofte er i Lyngsalpene.

Pollfjellet i slutten av Mars
Rute
Pollfjellet
Gode fasiliteter i starten av turen
PÅ høyresiden av bekkedalen går det god en sti
Det gjør det ikke på venstresiden som vi forsøkte først:)
Her har vi funnet stien og alt ble så mye lettere
Stortsett over skogen
Her er vi på stien vi fulgte noen hundre meter vestover etter vi var kommet over skogen
Gaskajiehkkechokka foran Kveita
Jiehkkevarri
Konrad tar en pust i bakken foran Troms fylkets tak
Ryggen vi fulgte
Konrad foran Lyngsdalen
Toppen
Greit Oktobervær
Konrad like under toppen
Den flotte varden på toppen
Nallangaisi er fantastisk!
Sultinden foran Sofiatindens to topper, med Trollvasstinden til høyre og vestre Isskardtinden til venstre
Konrad på toppen av Pollfjellet
Rødbergtinden
Hesteskoen med Goalsevarre
Rundfjellet
Furuflaten sentrum