Polvartinden 1275 moh

Polvartinden er naboen til Otertinden og en halvkrevende topp med noen klyvepartier langs ryggen. Polvartinden ble som naboen Otertinden førstegangsbesteget i 1920. Polvartinden er mest kjent for et stort steinskred som gikk sommeren 2008, og som stoppet «noen få meter» fra de to gårdene under Polvartinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Polvartinden.

 

Startstedet ca ei mil inn Signaldalen ligger i underkant av en time og 30 minutters kjøretur fra Tromsø. Start å gå på venstresiden av elven Lupphujohka. Det er merket med skilt i veikanten der stien starter ved ei avkjøring og det er muligheter for å parkere her.  Storfjord kommune har en trimkasse c 1,5 km lengre opp ved Lupphuraigi. De første par hundre meterne er etter ei avkjøring før du følger merket sti opp til trimpostkassen som er på 427 moh.

 

Fra trimpostkassen gikk vi opp mot Sauenakken og starten på den knappe 3 kilometer lange ryggen til toppen. Opp mot 800 moh er det slak stigning hele veien før det etterhvert blir brattere. På ca 800 moh måtte vi fram med stegjern og isøks på det glatte underlaget, opp not 1100 moh var det 2 bratte klyvepartier som krevde litt innsats for å komme seg opp på mellomføret med fordelingen 80/20 mellom vinter og sommer. De bratteste partiene var ikke spesielt utsatt, så vi konkluderte med at et eventuelt fall ville bare resultert i litt smerte.

 

Fra 1100 flater det ut og bortsett fra fem meter med et luftig parti langs en smal egg er det bare spaserturen opp til toppen. Toppen har tiltross for sin beskjedne høyde meget god utsikt mot b.la Otertinden, Mannfjellet, Barras, Vassdalstinden, Istinden og Postdalstinden.

 

Vi brukte ca 2.45 opp til toppen og ca 4.45 tur/retur i rolig tempo.

 

Polvartinden fra Mannfjellaksla
Ruten vi gikk
Polvartinden fra turen til Otertinden tidligere i år
Polvartinden fra startstedet
Barras 1419 moh
På stien opp mot Lupphuraigi
Otertinden
Polvartinden
Rieppetinden 1493 moh, et av vinterens turmål
Oppe på Sauenakken
Ryggen på Polvartinden
Mannfjellet 1552. Ser ut som det har gått et steinras på venstresiden
-
Endelig sesongdebut for stegjern og isøks
Christian på ryggen med Otertinden og Hatten i bakgrunnen
-
I de bratteste partiene
-
-
-
Det smaleste punktet på ryggen
Steinskredet som gikk i 2008
Sommerbilde av steinskredet på en mislykket tur til Polvartinden etter å ha vært på Otertinden i sommeren. Lite mat og tåke tok knekken på oss
-
-
En fornøyd Christian på toppen med Postdalen og Tamokdalen i bakgrunnen
-
-
Ned det bratteste partiet