Lille Piggtinden 1032 moh

Lille Piggtinden ser omtrent ubestigelig ut fra E8 på tur mot Laksvatn fra Tromsø med sitt tommel-lignende utseende. Her er turbeskrivelsen fra en turen vår til Lille Piggtinden.

Jeg har også gått toppen på vinteren.

Startstedet noen hundre meter nord for «Solli» på kartet, ligger ca 7 kilometer fra Laksvatn. Det er noen parkeringsplasser langs veien.

Fra start fulgte vi en liten bekk, der det stedvis var sti opp i den åpne bjørkeskogen, etter hvert forlot vi bekken og fortsatte videre oppover i strak retning av toppen.  På ca 300 moh er turen gjennom skogen over og kan nå begynne å nyte utsikten over Sørfjorden og noen av «Lyngen-toppen» i området. Etter skogen består omtrent resten av turen av spasering i steinur eller lettere buldring der det ligger størst stein.

På 850 moh begynner det å bli litt brattere og man starter toppstøtet via en renne i vestsiden av toppen, det er til tider mye løs grus og stein i renna. Det er slitasje i terrenget som viser hvor de tidligere besøkende har gått. Det er noen få partier i starten av renna som krever litt klyving, og man kan se «kloremerker» fra stegjern etter de som har besøkt toppen på vinteren langs ruten. Etter hvert forlater man renna og man følger en rygg  på sørsiden av renna til topps.

På toppen har det blitt gjestebok siden sist jeg var der våren 2011. Utsikten er førsteklasses over store deler av Lyngenhalvøya og Tromsø fastland.

Turdata:

Dato: 15 Juli 2013
Distanse: 5,71 kiloemeter
Høydemeter: 1024
Tisforbruk: 3:09 (1:36 opp)
Gps-plott fra gps3d.no

Lille Piggtinden

 

 

Ruten vi gikk

 

I skogen

 

Utsikt mot Sjøvassbotn og Laksvatnet

 

Lille Piggtinden fra ca 300 moh

 

 

Pynt til hytta vi skal bygge når vi blir stor:)

 

Etter hvert blir det særdeles mye stein

 

 

 

 

Helene ser mot toppen

 

 

 

 

Renna

 

Litt akrobatikk for å unngå snø

 

 

 

 

Lakselvdalen

 

 

 

 

 

 

 

 

Renna på returen

 

 

Toppen med zoom

 

Siste delen gikk med et reinhode på ryggen