Blåtinden 1180 moh

Blåtinden er en av skiklassikerne  på Tromsø fastland. Blåtinden kan gåes og kjøres ned i en hel del forskjellige varianter, tidligere var det denne ruten som var den mest vanlige, men etter hvert har det kommet en del kortere og brattere alternativer som har høynet Blåtinden som skifjell. Her er turbeskrivelsen fra et av disse alternativene. Fortsett å lese «Blåtinden 1180 moh»

Smalaktinden 1246 moh

Smalaktinden er et av mange spennende fjell i Lavnagsdalen. Smalaktinden er en fin topp som sommertur eller for den som liker det bratt om vinteren. Som de fleste toppene i Lavangsdalen er det bratt og kort anmarsj. Fra parkeringen er det drøye 2.5 kilometer i luflinje på de knappe 1200 høydemeterne. Her er turbeskrivelse fra turen min til Smalaktinden.

 

Fortsett å lese «Smalaktinden 1246 moh»

Blåtinden 1180 moh

Blåtinden er Balsfjords best besøkte topp, og er med på ti på topp både i Tromsø og Balsfjord kommune. Blåtinden er en fin topptur både sommer og vinter. Her er turbeskrivelsen på en noe alternativ rute jeg har studert litt en stund. Blåtinden via «ansiktet»  eller en «Trynetravers» til den sovende soldat. Fortsett å lese «Blåtinden 1180 moh»

Blåtinden 1180 moh

Blåtinden eller den sovende soldat er en av de mest populære toppturene på Tromsø Fastland. Utfortraseen til OL i Tromsø var tenkt å legges fra Blåtinden. Med kort anmarsj er Blåtinden en veldig fin topptur om vinteren med gode muligheter for god snø. Her er turbeskrivelse fra turen min til den sovende soldat i Balsfjord.

Fortsett å lese «Blåtinden 1180 moh»

Blåtinden 1180moh

Kartblad: Lavangsdalen
Primærfaktor A: ca 330 meter
Primærfaktor B: ca 330 meter
Koordinat: 3416  0024
Nærmeste høyere topp: Massiv N av Gjømmerbreen >1220 moh
Laveste punkt før høyere topp: Skardet mellom Blåtinden og Tverrfjellet, ca 850 m o.h.
Blåtinden fra E8