Rismålstinden 1012 moh

Rismålstinden har vist en nogenlunde merket rute fra Dragvik, men for å kunne kombinere med Lafjelltinden ble det en alternativ start fra Trøsemarka. Rosmålstinden ligger på kommunegrensen til Skånland og Evenes og har meget bra utsikt. Turen til Lafjelltinden med start fra Rensåelva gir nok en mye bedre turopplevelse enn ruten jeg gikk, men når jeg kjører 3 timer hver vei for å gå på tur er det greit å få med seg så mange topper som mulig. Her er uansett turbeskrivelsen fra turen min Til Rismålstinden og Lafjelltinden.

Fortsett å lese «Rismålstinden 1012 moh»

Rismålstinden 1342 moh

Rismålstinden er en av de utseendemessig fineste toppene i Tamokdalen, men p.g.a. den litt beskjede høyden i Tamokmålestokk faller den litt bort i forhold til f.eks naboen Hattavarre. Rismålstinden er vel først og fremst en sommertur med sin lang og til tider avblåste rygg, mens de store sidene er bratt og rasutsatt. Om du tar med deg skiene til Rismålstinden er det muligheter for bratte flanker på begge sidene for de litt mer ekstreme skikjørerne. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Rismålstinden. Fortsett å lese «Rismålstinden 1342 moh»

Rismålstinden 1012 moh

Kartblad: Astafjorden
Primærfaktor A: ca 395 meter
Primærfaktor B: ca 125 meter
Koordinat: 7609  0788
Nærmeste høyere topp: Litletinden (Evenes) 1134 moh
Laveste punkt før høyere topp: Overgangen mellom Luggevatn og østre Skinnstakkvatn, ca 617 m o.h.

Statistikk er laget av Jarle Nilsen

Rismålstinden 1342moh

Kartblad: Tamokdalen
Primærfaktor A: 100meter
Primærfaktor B: 100 meter
Koordinat: 3906  6845
Nærmeste høyere topp: Botnskardtinden 1494
Laveste punkt før høyere topp: Østligste skardet mellom Rismålstinden og Botnskardtinden, ca 1242 m o.h. Tvilsomt at det er så lavt