Maritindan 1062 moh

Maritindan i Ramfjorden er et fint skifjell og med sitt nordvendte toppheng er det en fin vårskitur. Vi var innom Fagerfjellet sin 957 topp på samme turen. Her er turbeskrivelsen fra denne turen.

Vi parkerte på nersiden av veien like nord for Fagerelva. Fra Tromsø er det ca 26 kilometer å kjøre.

Vi startet turen med en kort spasertur sørover etter E8. Vi startet på sørsiden av Fagerelva og måtte veksle litt mellom ski på og ski av opp mot 200 moh ved siden av elva. Delvis hugd trase og sti opp gjennom skogen.

Da vi var ferdig med skogen slaker det litt ut og vi dreide ruten inn Henrikskardet. Vi fortsatte rett fram og tok høyde etter ryggformasjonen mellom punkt 830 og 903 som er den slakeste ruten. Deretter traverserte vi oss inn i nordsiden på Maritinden som er rundt 35 garder bratt før turen avsluttes med en slak etappe på 5-600 meter. Varden står helt i sør av platået, mens det høyste punktet er litt lengre nord.

Fra toppen har man utsikt mot mange av de fineste toppene på Tromsø fastland. Man ser bl.a  Tromsdalstinden, Hamperokken, Henrikstinden, Maritindans punkt 1045 og Saltdalstindene med punkt 1239 og 1244 og 1324.

Vi returnerte samme veien ned og ble dermed snytt for deler av den fine skikjøringen i nordsiden av Maritinden. Ved besøk kun til Maritinden anbefales blå rute på kartet, men da siste bloggtur inkluderte Fagerfjellets 957 topp måtte vi innom den også. En drøy kilometer og like over 100 meter ekstra om du ønsker en ekstra topp. Vi fulgte ryggen til toppen og  kjørte ned i skardet mellom 957 og 903. Deretter fulgte vi oppruten ned til bilen.

Turdata:

Dato: 1 Juni 2020
Distanse: 10,6 km (4,5 til Maritinden)
Høydemeter: 1180 (1060 til Maritinden)
Tidsforbruk: 2:58 (1:40 til Maritinden)
GPS-plott fra gps3d.no

Maritinden fra Reipkrokdaltinden
Ruteforslag
Sporadisk snø fra veien 1 Juni.
Stien
Full vinter fra drøye 200 moh
Henrikskardet
Vi gikk opp ryggen over hode til Arja. Maritinden til høyre
Maritindan
Ned Henrikskardet mot Ramfjorden
Maritinden
Fagerfjellet 957
Over det bratteste partiet
Platået
Saltdalstindene
Sennedalstinden bak i midten
Henrikstinden
Fagerfjellet 957
Maritinden fra toppen
Sugende føre så det holdt i sørsiden

Kommentarer

Ett kommentar til “Maritindan 1062 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *