Halvorsfjellet 1214 moh

Halvorsfjellet ligger sør for Nordkjosbotn sentrum og er skyld i at Nordkjosbotn ikke har soldag før 8. Mars, noe som forøvrig er samme dag som Longyearbyen noe lenge nord. Halvorsfjellet er langt fra det hyppigst besøkte fjellet i Balsfjord kommune. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved Sætre ca 4,5 kilometer fra Nordkjosbotn. Det er noen parkeringsplasser langs veien.

De første meterne av turen går i tett kratt før det åpner seg etter noen hundre meter. Det er noen skogsveier her, men de er grodd igjen og det var faktisk enda verre å følge disse. Etter hvert åpner det seg og resten av etappen gjennom skogen er fin.

På rundt 450 moh er man over skogen og vi dreide litt vestover for å gå opp den slakeste ruten på den til tider avblåste nordøstryggen. Etter hvert som vi tok høyde bevegde vi oss lengre øst på ryggen, før vi fant en liten renne i ryggen der det var antydning til bra skiføre. Denne fulgte vi helt opp til topps.

På den store flate toppen er det en liten varde og man ser langt, uten at utsikten er fantastisk pga mange flate kvadratmeter i nærheten. Man har dog fin utsikt mot bl.a  mange  Tamokfjell, og en del fine fjell som Store Russetinden og Otertinden.

Vi returnerte ca samme ruten som vi gikk opp på et svært varierende skiføre.

Turdata:

Dato: 22. Mars 2017
Distanse: 10,71 kilometer
Høydemeter: 1192
Tidsforbruk: 2:48 (2:06 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Halvorsfjellet fra E6
Ruteforslag
En skosgvei av terningkast to kvalitet fra start
Bildet tatt fra ca 450 moh
Sørfjelltinden i midten bak
Storvasstinden og Storvatnet
Opp mot toppen
Lille Russtinden
Svært varierende skiføre.øø
Like før toppen
Istinden/Dalsfjellet
Markenestindan
Store Russetinden

Kommentarer

2 kommentarer til “Halvorsfjellet 1214 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

  2. Har du gått videre bak Halvorsfjellet mot Raudtindan og ned innerst i Kjusakdalen? Eg blir med hvis du er ekspidisjonsklar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *