Middagstinden 1103 moh

Middagstinden er en av de bedre utsiktstoppene i fylket. Toppen er ganske beskjedent besøkt på vinteren. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Middagstinden.

Startstedet for turen er Gravlunden i Bentsjord. Dette er også starten for ruten til Bakaromntinden som var med på ti på topp for noen år siden. Det er rikelig med parkeringsplasser ved Gravlunden. Fra man kommer ut av tunellen er det ca 7 kilometer.

Starten av turen er en slak kilometer hvor vi fulgte rød merking på trærne før vi rotet oss bort fra merkingen og muligens gikk i tettere kratt enn nødvendig de knappe 200 bratte høydemeterne opp på østsiden av Bentsjordelva. På toppen av den bratte bakken er det en trimpostkasse. Derfra siktet vi oss inn mot Bakaromen der det er slak stigning opp mot 500 moh der turens bratteste bakke på 35 ish grader er ved den gamle brekanten.

Over kanten på rundt 600 moh er det jevn stigning videre med et parti mellom 8 og 900 moh som er ca 30 grader. Vi fulgte gryta opp til Middagstindens østrygg på drøye 1000 moh. Der parkerte vi skiene siden det var ganske hardt den siste biten til toppen.

Fra man når østryggen har man en vanvittig utsikt mot Tromsø Fastland, Lyngsalpene, Kvaløya og Senja. Fra toppen ser man også Tromsøya og Ringvassøya. Det eneste som ikke er imponerende med toppen er den lille varden. Legenden Peter Wessel Zapffe mente at naboen Bentsjordtinden var en av de toppene med best utsyn han hadde besøkt, men Middagstinden kan umulig ligge langt bak.

Vi returnerte samme ruten og fant en litt åpnere variant i skogen under trimpostkassen. Vi måtte gå fiskebein på ett par plasser den siste kilometeren på returen.

Det eneste vi fant negativt med Middagstinden er at det ikke er veldig mange soltimer her på dagtid «tidlig» på skisesongen.

Turdata:

Dato: 26. Februar 2017
Distanse: 11,05 kilometer
Høydemeter: 1141
Tidsforbruk: 2:29 (1:55 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Middagstinden fra en tur til Gråtinden
Ruteforslag
Dagens turmål
Bentsjordtinden over hodet til Arja
I det bratte partiet opp til trimpostkassen
Mot Bakaromen
Litt hardt over kanten på 600 moh
Toppen
Noen kule pinakler på ryggen
Bentsjordtinden
Vi gidda ikke ta med skiene den siste biten…
Mot Tromsøya
Breitinden på Senja bak i midten
Vi fikk se tauing av plattform minutt for minutt fra toppen
Fantastisk føre

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Ett kommentar til “Middagstinden 1103 moh”

  1. oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *