Lille Durmålstinden 1132 moh

Lille Durmålstinden er til tross for sin beskjedne høyde et fantastisk utsiktsfjell i  Lyngsalpene. Lille Durmålstinden byr på litt klying etter en fin rygg. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Lille Durmålstinden.

Startstedet like nord for Olderbakken ligger ca 18 kilometer fra Lakselvbukt. Det er noen parkeringsplasser langs veien.

Starten av turen går etter delvis sti med innslag av litt tyngre terreng til man er over skogen. Vi gikk på sørsiden av varden på Moskofjellet 434 moh og fortsatte i lett kupert terreng videre mot Svartvatnet 412 moh.

Vi passerte Svartvatnet på nordsiden og siktet oss inn mot Litle Durmålstindens nordre rygg. En del steinur opp til ryggen, men relativt greit når man først når ryggen. Herfra kan man nyte utsikten mot Tromsø fastland og Lyngsalpene.

Det er litt lett klyving opp ryggen. I følge kartet er det den nordre toppen som er høyest, mens jeg fikk høyest måling på vardetoppen. Fra toppen kan man nyte utsikten mot de fantastiske nabofjellene som Store Fornestinden, Tigertinden og Søndre Storfjellet.

Fra toppen fortsatte vi noen hundre meter sørover før vi tok veien ned en renne mot sør. Bratt og særdeles løst gjorde at vi fikk en treg kilometer. Det enkleste er nok nordryggen både opp og ned. Etter at vi endelig kom oss ned den løse og bratte vestsiden skrev vi oss inn i trimpostkassen på moreneryggen mellom vatnene før vi fulgte oppruten ned.

Turdata:

Dato: 27 Juni 2020
Distanse: 10,82 kilometer
Høydemeter: 1276
Tidsforbruk: 3:52 (1:48 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Lille Durmålstinden
Ruteforslag
Starten av turen gjennom et godt brukt sauebeiteområde
Svartvatnet
Litle Durmålstinden
Fjellene på Tromsø fastland rundt Sjursnes på vei mot ryggen
Den siste biten opp mot nordryggen
Ved ryggen som var en del fastere
Isskardtindene bak Sofiatinden
Fornesbreen med Stortinden, Tigertinden, Søndre Storfjellet og Kveita
På det som i følge kartet er det høyeste punktet
Videre sørover mot Store Durmålstinden
Like etter punkt 1132
Vardetoppen
Prøvde oss ned her- Høyst middelmådige forhold
Postkassen ved Svartvatnet

Kommentarer

Ett kommentar til “Lille Durmålstinden 1132 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *