Platåtoppen er blant de fantastiske Lakselvtindene. Toppen har ikke navn på kart og det fins lite informasjon er dermed betydelig sjeldnere besøkt enn naboene. Platåtoppen ble førstegangsbesteget av svenskene Billing og Hammarsten i 1946. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Platåtoppen.
Startstedet for turen til Platåtoppen er den samme som til Store Lakselvtinden. Parkering er ved Storgammen like over kirka i Lakselvbukt. Fra krysset på E8 ved Laksvatn er det a 17 kilometer.
Starten av turen går i slakt terreng opp mot bekken som kommer ned på linje med Store Lakselvtinden. Det er en slags sti i nærheten av bekken, men det er mye løs stein og grus. Etter etappen langs bekken som vi avsluttet rundt 450 moh dreide vi i nordlig retning og rundet vestryggen til Taggtpoppen (toppen som ligger mellom Store Lakselvtinden og Platåtoppen). Vi fulgte en morenerygg et stykke før vi begynte å skrå inn mellom Anderstinden 1525 moh og Platåtoppen.
Like under starten på det veldig bratte partiet til Platåtoppen er det et bratt berg som vi forserte via et snøfelt på sørsiden. Da vi var forbi berget kom vi inn på et stort snøfelt der det går to renner videre i retning av en større renna som fører helt opp til toppegga. Vi valgte den nordligste renna der det var en del bart berg som vanskeliggjorde ferden videre og det ble litt klyving på siden av renna. Dette partiet er nok dekt av snø tidligere på sesongen. Lengre opp var det en hylle i renna med et lett opptak som var turens vanskeligste punkt.
Da vi var forbi hylla kom vi inn i den store renna som vi fulgte de siste 500 høydemeterne opp til skardet. Renna er rundt 40 grader med enkelte brattere partier. Her burde vi kanskje hatt skiene med. Den siste biten opp til skardet var uoversiktelig med en del stien som var tint fram. Vi kom oss etter hvert opp på toppegga.
Herfra rundet vi egga og gikk opp en veldig bratt sørøstvendt renne de siste ca 60 høydemeterene til toppen. Tipper denne renna er drøye 55 grader i snitt. Da vi kom opp renna var det bare en luftig skavel vi måtte klatre over før vi sto vi på den flate toppen.
Fra toppen fikk vi beundret bl.a Anderstinden som vi brukte tre forsøk på, samt resten av Lakselvtindene og andre spennende Lyngenfjell som Nallangaisi og solrenna på Vestre Balggesvarri.
På nedturen fulgte vi den store snørenna hele veien ned til snøfeltet. Det var en hylle nesten helt nederst i renna der vi så rester etter ett gammelt rappellfeste. Under vårt besøk var det såpass mye snø at vi slapp å rappellere, men senere på sommeren hadde en rappell vært uungåelig her.

















































Første besøk: 24 Mai 2010
Tidsforbruk; 9 timer
Legg igjen en kommentar