Mårfjellet eller Store Mårtinden ligger på kommunegrensen mellom Målselv og Balsfjord og er et fjell de fleste i området kjenner til. Jeg var også på nabotoppen Orta under turen min. Her er turbeskrivelsen.

Startstedet ved Myrvoll ligger ca 25 kilometer fra Storsteinnes i retning Aursfjordbotn. Her starter en skogsvei med bom og det er mulig å parkere i nærheten av bommen.

I starten fulgte jeg skogsveien en liten kilometer før jeg siktet meg inn på den østre nordryggen til Mårfjellet. Dette er starten på en slak etappe på knappe tre kilometer i skog og lyng. Man ser Mårfjellet nesten hele turen, så navigasjonen i klarvær er veldig lett.

Man når ryggen på drøye 600 moh og den består stort sett av løs steinur med innslag av noen lyngflekker for litt fastere underlag. Det er jevn stigning opp ryggen med et litt brattere parti mellom 1000 og 1100 moh. Deretter slaker det ut den siste biten til den gigantiske toppvarden.

Med sin store primærfaktor er utsikten fra toppen førsteklasses i alle retningene. På nedturen fra Mårfjellet holdt jeg meg i nærheten av stupet i østsiden for å finne første anledning til å nå ned til Tverrelvhola. Jeg fant meg en vei ned som ikke er veldig anbefalt. Bratt og en del sikksakk mellom berg for å komme ned.

Deretter krysset jeg Tverrelvhola og startet på den bratte stigningen opp til ryggen til Orta. Da jeg nådde nordryggen til Orta var det en enkel spasertur med lyng og mose som underlag til topps.

Jeg returnerte ryggen og deretter ned mot Tverrelvhola for jeg siktet meg inn på oppruten.

Rute
Mårfjellet fra Orta
Orta fra ryggen til Mårfjellet
Turens første glimt av Mårfjellet
Mårfjellet og Orta
Starten av ryggen
Utsikt mot Aursfjorden, Nordfjorden og Mortenhals
Nesten hele ryggen hadde gresspartier man kunne følge
Fra 1100 moh bla det slakere
Toppen med den store varden
Fisklausvatnan og Balsfjorden
I den bratte østsiden på tur ned mot Tverrhola
Orta fra Tverrhola, toppen er helt til høyre i bildet
Opp mot ryggen
Oppe på ryggen
Noen hundre slake meter igjen til det høyeste punktet
Utsikt ned mot startstedet
Toppen med den bratte østveggen til Mårfjellet
Ned ryggen og mot startstedet

Første besøk: 17 Juni 2010

Tidsforbruk: 4 t 45 min


Kommentarer

2 kommentarer til “Mårfjellet 1326 moh”

  1. Hei!
    Tror du har blingsa på datoen.. 17. juli er nå en stund til. 🙂

  2. Hei!
    Tror du har blingsa på datoen.. 17. juli er nå en stund til. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *