Tamokfjellet 1342 moh

Tamokfjellet via Storskredrenna er en fantastisk topptur på ski på trygge snøforhold. Renna er 25 grader+ og opp til ca 35 grader bratt i ca 900 høydemeter, og er derfor både egnet for litt bratt skikjøring og for snøras. Alternativt kan man starte fra Holmeslettbekken, men også denne ruten krever trygge snøforhold. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Tamokfjellet.

‘Harkinn i Tamokdalen er startstedet for en tur til Vassdalsfjellet, fra Tromsø tar kjøreturen ca 1 time og 25 minutter. Ved Lyngenfjord adventure sine gammer er det mulig å parkere om sommeren, om vinteren må det parkeres nede ved veien og turen blir ca en kilometer lengre hver vei. Det er stor parkeringsplass ved veien og det går vei/scooterspor inn Finndalen/Vassdalen.

Starten av turen går eter scooterløype inn mot Vassdalen. Lyngenfjord adventure har en del scootersafarier og hundesledesafarier med Harkinn som utgangspunkt, så det er gode muligheter for å treffe på gode spor inn de ca 3 kilometerne anmarsjen er på.

Idet du starter på Vassdalen kommer renna til syne, vi fulgte Vassdalen på laveste nivå helt til vi var med renna for å slippe å krangle seg gjennom litt liggende rasskog på siden av renna. I starten var renna under 30 grader og ganske såpass bred at det gikk greit an å krysse seg oppover. Etter ca 150 moh var det et bratt parti av renna der vi valgte å gå ut av renna med skiene på, noe som ikke var noe særlig i bratt tereng og tett kratt. Skiene på sekken/i handa å følge renna slavisk er nok et bedre valg i dette bratte og smale partiet.

Over dette bratte partiet var det ganske mange bytter mellom å gå med skiene på, skiene i handa og etterhvert skiene på sekken. Oppover mot ca 1000 moh var renna såpass smal og bratt at det var vanskelig å beholde skiene på i ca 20 cm pudder, så mesteparten av turen opp gikk uten ski. Fra ca 1000 moh ble renna bredere sånn at det var plass til å krysse oppover med skiene på. Etter ca 200 nye høydemeter siktet vi oss inn på ryggen som vi fulgte til toppen. De siste meterne opp til ryggen var «av med skiene bratt».  Fra ryggen var det en slak kilometer til  den store og flate toppen, som hadde en varde som vi så etterhvert som det klarnet litt opp.

Første besøk: 21. November 2010

Tidsforbruk: ca 4,5 timer

Tamokfjellet fra Kjempetinden
Rute
Storskredrenna om sommeren. Her på tur til Gallagaibi og Doppartindan
Willi og Philp på inn Finndalen etter scooteløypa
Idet vi startet på Vassdalen kom denne finre renna til syne
Storskredrenna
I starten av renna
Oppover renna
Willi med ryggen til Vassdalsfjellet i bakgrunnen
Ganske tett kryssing oppover renna
Ble brattere og smalere etterhvert
Etterhvert tok vi av skiene
I ett av de brattere partiene
Bare noen hundre høydemeter igjen av denne vidunderlige renna
Litt lengre opp kom skiene på igjen
På tur opp mot ryggen
Oppe på ryggen
Posering på toppen. Willi med sin "sterk pose" mens Philip satser på glede
Varden
Willi i starten av renna
Willi
Willi svinger i drømmepudder
Philip pløyer pudder

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *