Gaskačorru 1202 moh

Denne tidligere navnløse toppen i Mellomdalen har på nyere kart fått navnet Gaskačorru og er et fint skifjell. Fjellet har en anmarsj på drøye fem kilometer, men om man besøker toppen blir man belønnet med flere muligheter for bra skikjøring og fin utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Gaskačorru.

Startstedet for turen er ved Mellomdalelva i Lavangsdalen. Fra Sørbotn er det ca 4,5 kilometers kjøretur. Vi parkerte ved den store parkeringsplassen  med reingjerde på østsiden av E8. Jeg har også gått Smalaktinden fra samme startsted

Fra start følger man sørsiden av Mellomdalselva halvannen kilometer inn Mellomdalen før elva krysses. Etter en nokså bratt start på turen slaker terrenget noe ut videre innover. Deretter fortsetter ruten på nordsiden av elva i nokså slakt terreng til man runder toppens sørøstre rygg. Vi gikk turen på dønn solide snøforhold og startet stigningen et stykke før vi rundet ryggen, men det optimale er å fortsette forbi Rundvatnet før man starter stigningen via fjellets østrygg.

Med vårt alternativ ble det rundt 300 høydemeter i 30-35 grader bratt terreng opp til 1000 moh der terrenget flater ut den siste biten til toppen. Herfra ser man store deler av den sørlige delen av Lyngsalpene og det meste av Tromsø fastland. Vi returnerte ca samme ruten.

Turdata:

Dato: 14. April 2017
Distanse: 13,24 kilometer
Høydemeter: 1143
Tidsforbruk: 3:24 med påskemarispanpause på toppen (2:30 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Foto Kent Hugo Norheim og Kim Harry Hansen

1202 fra Smalaktinden
Ruteforslag.
Tverrbotnfjellet som leverer solide snøras med jevne mellomrom
Stortinden som er et fantastisk skifjell
Mellomdalen. Dagens turmål til venstre
1235 i Mellomdalen som er en fantastisk fin topp
Blåtinden fra en uvanlig vinkel
Nordsiden på Smalaktinden som er en fin vårskitur
Lyngsalpene bak kim
1235
Like under toppen
Kim på toppen av 1202
Foran 1235
Fantastiske 1235 som avslutning i bildeserien.

Kommentarer

Ett kommentar til “Gaskačorru 1202 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *