Rundfjellet 1413 moh

Rundfjellet er ikke det mest eksotiske turmålet i Lyngsalpene, men er en fantastisk skitur med utsikt mot mange kjente og mindre kjente Lyngentopper. Rundfjellet fra Kvalvikdalen er en litt lang topptur med like i underkant av 9 kilometer gange til toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Rundfjellet.

Startstedet ved Øvergård i Kvalvik ligger i underkant av 2 timers kjøretur fra Tromsø. Litt dårlig med parkeringsplasser, men vi fikk parkert i krysset der veien deler seg.

Vi startet med nesten 1 flat kilometer før vi startet stigningen opp mot Kvalvikhytta på nordsiden av Kvalvikdalselva. Når vi kom litt opp i Kvalvikdalen så vi at det var noen skispor på andre siden av dalen som ville vært mer hensiktsmessig for en tur til Rundfjellet, men sånn er det å være pioner;) På nedturen erfarte vi riktignok at ikke alle veier fører til paradis da  det var noe problematisk å krysse elva for å komme til parkeringsplassen gjennom et tett og bratt plantefelt ned mot elva.

Etter 3 kilometer der vi fulgte  gode spor var vi oppe ved den åpne Kvalvikhytta der vi fikk benyttet oss av toalettfasilitetene. Fra Kvalvikdalshytta krysset vi elva relativt smertefritt, før vi startet på den småbratte bakken på ca 200 moh før man starter på slak stigning med utsikt mot masten som er på Isfjellet. Fra Isfjellet gikk vi ca 2 kilometer i slakt terreng i retning av Myrvatnet som ligger under den bratte østveggen til Rundfjellet for å unngå en lang østvendt rygg som var brattere en den ser ut for på kartet hvor det  hadde samlet seg mye snø.

Fra vi rundet skavelen gikk vi i retning av ryggen til Rundfjellet som starter på litt i overkant av 900 moh. Ryggen er knappe 400 moh i terreng som er ca 30-35 grader. I starten gikk vi med ski, men etterhvert ble ryggen avblåst med mye stein, noe som gjorde at skarejernene mine fikk sin debut. Fantastisk oppfinnelse! Christian måtte av med skiene for å gå i en blanding mellom skare, stein og dyp snø mellom steinene. Utrulig tungt å gå opp langs ryggen før det flater ut igjen på ca 1300 moh. Derfra var det en enkel spasertur til toppen som har en stor varde og en fantastisk utsikt mot mange kjente og ukjente Lyngentopper.

Under nedkjøringen kjørte vi ned litt lengre vest på ryggen der det var fritt for stein og en fin skibakke på litt i underkant av 400 moh som var 30-35 grader bratt som vi fikk kjørt i perfekt pudder. Vi kjørte ned henget vi gikk rundt på turen opp, og når vi kom ned til Kvalvikdalen gikk på sørsiden av elva.

Vi brukte ca 4timer og 30 minutter opp i rolig tempo, men vi brukte vel 1,5 time på ryggen. Ned kjørte vi på under en time.

Toppen av Rundfjellet
Rute
Like etter start
PÅ tur opp mot Kvalvikhytta
Kvalviksdalstinden
Første gløtt av Rundfjellet
Christian er fornøyd med toalettfasilitetene ved Kvalvikhytta
På tur opp skogen fra Kvalvikhytta
Kavringtinden
Skispor opp mot masta
Kent Hugo med retning masta
På tur opp mot ryggen med turmålet foran oss
Ryggen
Tigertinden 1492 moh
I starten av ryggen
Opp ryggen mens det enda gikk an å ha ski på beinan
Christian kartlegger Kåfjordalpene
Ikke akkurat perfekt skiføre
Istinden i midten
Forholtfjellet
Her passet skiene på sekken litt bedre
Bredalsfjellet 1538 moh
Like før skiene kom på igjen
Fra litt over 1300 moh ble det slakere igjen. Litt av den imponerende østveggen
Skiene er på igjen med Kveita og Jiehkkevarri bakerst i bildet
Fylkets 2 høyeste topper
Daltinden 1533, et fantastisk skifjell
Mot bl.a Balgesvarri, Nallangaisi og Lakselvtindene
Kent Hugo liker dette!
Christian på toppen av Rundfjellet
Tommel opp
Ned på fantastisk skiføre
Christian på tur ned av Rundfjellet med Bredalsfjellet i bakgrunnen
Christian
Nesten nede av ryggen
Ned Kvalvikdalen på andre siden av elva