Svartnestinden 1214 moh

Svartnestinden er en fin topptur vinterstid for folk som liker det litt brattere med et fint toppheng på ca 500 moh med opp mot 35 graders nedkjøring. Svartnestinden har omtrent ingen anmarsj med ruten vi gikk på veldig trygge snøforhold. Her er turbeskrivelsen fra Svartnestinden. Sommerbeskrivelse av Svartnestinden.

Startstedet ved Storsletta ca 1 kilometer før Svartnes ligger ca 45 minutters kjøretur fra Tromsø. Ved startstedet er det en stor parkeringsplass som også ble brukt til ti på topp i Balsfjord sin tur til Lavangstinden.

Starten går etter godt merket sti i 10 på toppånd opp mot en slette på ca 150 moh. Der krysset vi Mølnelva og fortsatte i retning av ryggen til Svartnestinden i slakt terreng opp mot 300 moh. PÅ ca 300 moh starter 100 litt brattere høydemeter før det slakker litt ut mot ryggen til Svartnestinden som starter på ca 700 moh. Derfra krysset vi den første bratte bakken helt ute mot ryggen for å unngå litt avblåste partier med mye stein, før vi traverserte oss inn mot den store snøbakken under toppen. Vi krysset oss rett opp mot toppen i de siste ca 350 høydemeterne. På det bratteste er denne bakke ca 35 grader.

På toppen er det varde og det var ved mitt siste sommerbesøk gjestebok på toppen. På nedkjøringen valgte vi å kjøre hele den store fine sørvestsiden av Svartnestinden før vi fulgte sporene våre ned til startstedet fra ca 450 moh.

Svartnestinden
Rød rute opp, blå rute ned
Fra startstedet
Kurt etter den gode stien i starten
På sletta på ca 160 moh
På 250 moh
Kent Hugo kommer opp mot 400 moh med Balsfjorden i bakgrunnen
Toppen
Kurt på tur moy ryggen
Her begynner det å bli litt brattere igjen. Vi krysset ut mot berget tiø høyresiden i bildet før vi krysset oss ut i den store sørsiden til Svartnestinden
På tur inn i sørsiden
Kent Hugo under toppen
I sørsiden
I en av mange krysninger på turen opp. Kvannfjellet og Slettinden til høyre i bildet
Kurt like før toppen’
Mot Durmålsskolten
Sultindan/Snømannen nærmest og Anderdalstinden bak
Kent Hugo på toppen av Svartnestinden
kurt på toppen av Svartnestinden
Kurt på tur ned sørsiden
Kurt drar på mot vindpreget snø, noe som litt senere på turen heftet oss litt tid når Kurt måtte bryte en skulder på plass igjen

 

Kent Hugo på tur ned
Periodevis meget bra føre
Tidsforbruk: ca 3 timer inkl en skulder ute av ledd:)