Øvre Tverrelvtinden 1013 moh

Øvre Tverrelvtinden ligger lett tilgjengelig fra E6 når du kjører over Alteidet. Øvre Tverrelvtinden er en ganske populær skitopp som byr på mange forskjellige ruter både opp og ned, de fleste rutene har partier som er brattere en 30 grader riktignok. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Øvre Tverrelvtind.

Startstedet ca ved Brødskifte ved fylkesgrensa mellom Troms og Finnmark på Alteidet ligger  i overkant av 30 mil fra Tromsø/ ca 10 mil fra Alta. Det var ikke flust med parkeringsplasser , men fant en parkeringsplass ved en garasje ved veien jeg parkerte ved.

Fra startstedet fulgte jeg en scooterløype/skogsvei opp mot punkt 178, derfra flatet det litt ut før jeg startet på en dal med perfekt halfpipeform opp gjennom skogen. Fra 3-400 moh ble det litt brattere før det igjen ble slakere inn mellom punkt 740 pg 906. Fra 500 moh ble det gradvis brattere, før det flatet utpå litt over 800 moh var det godt ver 35 grader bratt, og på den harde nattefrosten måtte stegjern og isøks brukes. Oppe fra den bratte bakken var det litt over 1 kilometer i slakt terreng til toppen.

På  toppen var det en liten varde og storartet utsikt mot bla Kvænangstindan og Øksfjordjøkelen.

På nedturen fulgte jeg en ennen rute ned fra toppen, kjørte rett ned når jeg passerte berget på østsiden av toppen. Også denne varrianten hadde partier på over 35 grader, med flatt lys og hard skare ble ikke skikjøringen all verden… Når jeg rundet punkt 740 fulgte jeg samme ruten som jeg gikk opp. Totalt brukte jeg litt i overkant av 2 timer på turen

Øvre Tverrelvtinden fra E6, toppen ligger like bak kuppelen
Rød rute opp, blå rute ned
Fra startstedet ved midnatt
På ca 200 moh, Gikk opp dalen til høyre og kjørte end rett under toppen
I en fristende halfpipe på tur opp gjennom skogen
Mellom punkt 906 og 740
Her begynte jeg å frykte at den siste bakken ville bli bratt…
Nedover
Oppe fra den bratte bakken
Utsikt mot punkt 906
500 meter før toppen
Soloppgang ikke så langt unna
Ruselvtind
Utsikt mot Langfjorden
Sporene den siste slake biten til toppen
I retning Kvænangstindan
Toppbildet, burde kanskje fått en anseelig sum hos Coca Cola for produktplassering her?
Greit med en tur til Øvre Tverrelvtinden på natta
Pudder fra 970-1013 moh:)
I starten av returen
Nedover
Opp en skibakke med potensiale på annet føre enn steinhard skare
.-
Det er også mulig å gå opp/ned renna som går til venstre under det store berget
Nede i halfpipen
Øvre Tverrelvtinden.
Bilde av nedkjøringa
Scooterløype man kan følge et stykke gjennom skogen
Øvre Tverrelvtinden fra E6


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *