Smalaktinden 1246 moh

Smalaktinden ligger like ved E8 i Lavangsdalen og byr på fin utsikt og null anmarsj. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Smalaktinden.

Utgangspunktet for turen til Smalaktinden er den store Rasteplassen ved Smalakelva en drøy kilometer sør for kommunegrensa mellom Tromsø og Balsfjord. Jeg har også gått Smalaktinden på vinteren.

Fra start er det sti i ca 50 meter før turen fortsetter gjennom et hogstfelt med en del bregner og etter hvert åpner det seg litt gjennom noen myrpartier. På knappe 400 moh er man ferdig med skogen og turen fortsetter i noe som må være en av Norges bratteste(?) gressbakker.

På drøye 700 moh nådde jeg vestryggen som jeg fulgte videre til toppen. For utsiktens del gikk jeg for varianten via ryggen istedenfor direktevarianten til toppen. Det er litt svært enkel klyving noen steder på ryggen.

Smalaktinden består av to topper. Den vestre er 1244 moh og har varde, mens den østre toppen som ligger ca 200 meter videre øst er to meter høyere.

Returen gikk etter direkteruten ned og jeg fikk aket noen hundre høydemeter på snøen før jeg kom til den bratte gressbakken.

Turdata:

Dato: 20 Juli 2019
Distanse: 7,17 kilometer
Høydemeter 1191
Tidsforbruk: 2:16 (1:32 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Smalaktinden fra en tur til Andersdalstinden
Ruteforslag
Fin sti
I 25 meter
Andersdalstinden
I starten av den bratte gressbakken
Oppe på ryggen
Stortinden og Tverrbotnfjellet
De navnløse toppene rundt Gjømmerdalsbreen
Lavangsdalen
Snøen jeg brukte på returen
Ned ryggen
Tromsdalstinden bak i midten
Det høyeste punktet fra vardetoppen
Mellomdalstinden
Sennedalstinden
Andersdalstinden
Ned gressbakken