Ruikatnjarcohkka 1212 moh

Ruikatnjarcohkka er en grei topptur i lettgått terreng i Storfjord kommune med utgangspunkt fra Skibotn. Det vanskeligste med toppen er å uttale navnet. Jeg gikk Ruikatnjarcohkka sammen med Vallasvarri som ligger på Kåfjordsiden av kommunegrensa i en tur på drøye 2 mil. Her er turbeskrivelsen fra topp nr 299 og 300.

 

 

Startstedet  jeg valgte var fra skogsveien som går opp mot Solli. Fra Solli går det veldig god sti mot en trimpostkasse. Den gode stien fortsetter opp mot i overkant av 350 moh og ca halvannen kilometer av turen. Stien forsvinner gradvis etter at man passerer Liigevoupmi. Fra Liigevoupmi siktet jeg med inn mot høyde 662 som er ca 3 kilometer fra start. Fra høyde 662 får man endelig se toppen med det vanskelige navnet, men det er enda 2 kilometer før man begynner på Ruikatnjarcohkkas vestrygg.

 

Da de første 5 kilometerne av turen var unnagjort er man på ca 800 moh, og turens bratteste parti starter med noen hundre høydemeter med ganske bratt steinur før man kommer opp på topplatået til Ruikatnjarcohkka. Oppe fra det bratte partiet er det slak stigning mot toppen. Fra start er det ca 7.5 kilometers gange til toppen, jeg var på toppen etter litt i underkant av 2 timer. På toppen var det et sliten trigpunkt og en liten varde, mens utsikten mot Lyngsalpene var upåklagelig.

 

Neste topp var Vallasvarri som ligger knappe 3 kilometer videre bak Ruikatnjarcohkka. Denne etappen er veldig lettgått i fast og flat stein eller gress/mose. Brukte en god halvtime til før jeg sto på topp nr 300, som dessverre hadde litt tåke rundt toppunktet som ødela utsikten. Her lå det også rester av et trigpunkt. Feiret toppen med en Krembanan og en Colabox i det hustrige været på toppen før jeg startet på returen.

 

I iveren etter å se nye plasser valgte jeg å gå ned Midtskardet, noe jeg er ganske sikker på at jeg ikke vant noe tid på. Her var det mye stein, og målet med turen som var å få 2 topper med minst mulig stein etter turen på Tigertinden og Stortinden dagen før fikk seg en liten knekk. Kom etter hvert ned til vestryggen til Ruikatnjarcohkka før jeg fulgte samme ruten som på turen opp ned til bilen. Traff på 2 elger på turen ned. Totalt er turen på litt i overkant av 2 mil og ca 1450 høydemeter. Brukte litt i overkant av 5 timer på turen etter at motivasjonen fikk seg en liten knekk i steinura i Midtskardet.

 

Ruikatnjarcohkka
Rute
Merket sti fra start
Grei stikvalitet…
Nedover et myrområde jeg kom opp
Opp mot punkt 662
En varderekke på 662
Dagens første turmål fra 662
Uten zoom så Ruikatnjarcohkka litt mindre eksotisk ut
Elva som kommer ned Innerskardet
En nokså stor stein på turen opp mot ryggen til Ruikatnjarcohkka
Ruikatnjarcohkka
Litt stein i det bratteste partiet på turen
En slak kilometer igjen til toppen
På toppen av Ruikatnjarcohkka. Ikje så veldig luftig
Mot Vallasvarri
Raskt terreng å gå i opp mot Vallasvarri
Ruikatnjarcohkka fra like før toppen av Vallasvarri
Toppen
Feiring av topp nr 300
"utsiktsbilde"
Midtskardet som jeg gikk ned i midten av bildet
Midtskardet
Midtskardet
Spennende farge på en tørr elv i Midtskardet
Litt mere stein her enn på resten av turen
Steindalsbreen med Sfinxen i midten av bildet
På ryggen til Ruikatnjarcohkka igjen
Skibotn sentrum

Kommentarer

Ett kommentar til “Ruikatnjarcohkka 1212 moh”

  1. Konradjohnsen avatar
    Konradjohnsen

    ruikat  – njar  – cohkka    /   røyknesfjellet       ( njarga – nes , ,men hva slags røyk  det er snakk om , er jeg ikke sikker på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *