Lille Rieppefjell 1133 moh

Lille Rieppefjellet er en fin topptur med litt anmarsj som enkelt lar seg kombinere med naboen Vazzoalgi. Toppene ligger i  et av de minst besøkte områdene på Tromsø fastland og byr på både bra skikjøring og utsikt. Vi var også innom Njoskefellet. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved Sveingården ved Sjursnes. Fra Breivikeidet er det knappe tre mil. Vi parkerte ved vannkraftverket der det er en del parkeringsplasser.

Fra start fulgte vi anleggsveien knappe to kilometer til fots før vi kledde på oss skiene på drøye 200 moh. Deretter holdt vi oss i nærheten av veien opp til Sveingårdsvatnet. Isen hadde begynt å tine litt i kantene og da et bad fristet lite holdt vi oss på vestsiden av vannet mens vi fortsatte til elven som kommer ned fra Litle Rieppevatnet.

Her begynte vi å ta høyde på sørsiden av elven i et kort litt brattere parti mellom 3 og 400 moh. Her slaker det ut videre mot Litle Rieppevatnet (522 moh). Oppe ved vatnet var den opprinnelige planen å krysse vannet og fortsette opp skardet, men som på Sveingårdsvatnet var det litt overvann i kantene og vi feiget ut.

Den nye planen var å gå via punkt 964, noe som ga oss en drøy kilometer, 60 høydemeter og litt booting i steinur ekstra. Da vi var ferdig med 964 er det et kort bratt parti på rundt 35 grader før man er i skardet mellom Vazzoalgi og Lille Rieppefjell.

Vi besteg Vazzoalgi først i en svært ukomplisert etappe på rundt en kilometer med jevn slak stigning. Det høyeste punktet er et par hundre meter før varden. Utsikten er mye finere fra den flotte varden og de ekstra minuttene turen tar ekstra er absolutt verdt det.

Fra toppen ser man  bl.a Jiehkkevarri, Store Lakselvtinden, Anderstinden, Platåtoppen, BalggesvarriLille Piggtinden, Sieiditoppene, Fugldalsfjellet, Store Durmålstinden, Titinden

Fra toppen kjørte vi ned den lite eksotiske nedkjøringen mot skardet med skifellene på før vi starten stigningen på drøye 150 høydemeter mot Lille Rieppefjellet.

På toppen er det en liten varde og fin utsikt mot mange av de mest utilgjengelige toppene på Tromsø fastland. B.la. Store Rieppefjellet, Meahccecohka, Gaskagaisa, Tverrfjellet, Sennedalstinden

Vi kjørte ned fra Lille Rieppefjellet etter oppruten og nede i skardet fulgte vi den opprinnelige planen om nedkjøring mot vatnet. Her er det rundt 400 høydemeter med fin skikjøring. Vi holdt litt høyde i østsiden av punkt 964 for å unngå Litle Rieppevatnet før vi siktet oss inn på oppruten.

Nede ved Sveingårdsvatnet tok vi på skifellene igjen og startet på etappen opp til Njoskefjellet på rundt 500 høydemeter. Her starter det med slak stigning før det er jevn stigning rundt 30 grader resten av biten til toppen.

Fra Njoskefjellet er det fin utsikt mot Lyngsalpene og toppen må være svært egnet om man vil se midnattssol. Vi returnerte ca samme vei som vi gikk og og kjørte til anleggsveien og joggeskoene vårs.

Turdata

Dato: 6 Juni 2020
Distanse: 19,76 kilometer
Høydemeter: 1905
Tidsforbruk: 4:58
GPS-plott fra gps3d.no

Lille Rieppefjellet
Ruteforslag
Store Rieppefjellet fra vanninntaket
Opp elva fra Litle Rieppevatnet
Mot skardet som var plan A
964 til høyre
Vazzoalgi
964
Gjømmerbreen
Lille Rieppefjellet fra skardet
Den slake etappen til Vazzoalgi
På det høyeste punktet
De to Sieiditoppene
Mot Lakselvbukt og Lakselvtindene
Mot Sennedalstinden
Vazzoalgi
Balsfjorden
Meachhecohkka
Njoskefjellet
Sørfjorden
Vazzoalgi og LIlle Rieppefjellet
Ullsfjorden
Store Rieppefjellet
Holmbukttinden med Jiehkkevarri i tåka