Rørnesfjellet 1304 moh

Rørnesfjellet er den minst besøkte toppen i umiddelbar nærhet av Lyngseidet. Fjellet er en fin skitopp med en fin toppflanke og noen hundre meter tinderangling langs en småluftig egg som avslutning. Vi gikk Rørnesfjellet sammen med den mer brukte skitoppen Rørnestinden. Her er turbeskrivelsen fra Rørnesfjellet og Rørnestinden.

Startstedet for turen er ved plastfabrikken/skytterbanen ved Lyngseidet. Her er fergerutene. Om man ønsker å overnatte på Lyngseidet.  (Facebookside til Magic Mountain Lodge Norway).  Ved skytterbanen er det god parkeringskapasitet.

Starten av turen går etter en særdeles godt trafikkert løype opp mot den berømte skihytta over Lyngseidet. Deretter følger ruten videre i retning av Rørneshytta som ligger på rundt 550 moh. Ruten fortsetter i slakt terreng videre inn Gjerdedalen og i retning av Gjerdvassbu som er en åpen hytte.

Vi gikk ut av løypen til Gjervassbu litt før hytta og fortsatte i retning av østryggen til Rørnesfjellets 1304 topp. Vi nådde ryggen på rundt 800 moh der vi startet på en bakke på rundt 350 høydemeter som er 30-35 grader. Vi krysset oss opp på en slags ryggformasjon fra øst, før vi traverserte oss inn på sørryggen til Rørnesfjellet. Vi nådde ryggen rundt 1200 moh. Den første biten av ryggen kunne vi gå med skiene, før vi etter hvert måtte bytte ski med stegjern og isøks de siste 300 meterne til toppen. Ryggen er relativt enkel, men har noen korte småluftige partier.

På toppen er det en liten varde og fin utsikt mot mange topper både på den nordlige og sørlige delen av Lyngenhalvøya. På returen hadde vi en fantastisk nedkjøring i urørt pudder i den bratte siden før vi gikk mot Rørnestinden for å få oss en bonustopp.

Vi gikk i retning av Gjerdaksla og var nede på ca 580 moh før vi startet stigningen mot toppen. Rørnestinden nogenlunde etter normalruten til Rørsnestinden. Vi gikk ut mot østryggen som vi fulgte til toppen som har fin utsikt mot storurda og Lyngenklassikeren Istinden som er en av de beste ski- og utsiktstoppene på Lyngenhalvøya.

Nedkjøringen fra Rørnestinden la vi i en litt brattere rute omtrett rett ned fra toppen. Vi kjørte ned via Gjerdaksla i en rute der vi kom oss ned til parkeringen omtrent uten et stavtak.

Turen er på ca 1750 høydemeter og 17 kilometer. I rolig tempo brukte vi ca 6 timer og 45 minutter.

Rørnesfjellets punkt 1304
Ruten vi gikk
Christoph i starten
Skihytta
Etter skihytta ser man Goalsevarri
Mens utsikten mot andre siden av fjorden er upåklagelig
Rørnestinden
Dagens første turmål
Den fine skibakken til Rørnesfjellet. Vi gikk opp langs ryggen i midten av bildet
Utsikt mot Goalsevarri
Ryggen mot Kavringtinden
På skidelen av ryggen
Kalvikdalsfjellet og Kvalvikdalstinden
Toppen fra skidepotet
Kent Hugo like før toppen. Foto Christoph
Kent Hugo på toppen. Foto Christoph
Forholttinden og Forholtfjellet
Christoph kike før toppen
Lenangstindene og Store Jægervasstinden
Christoph på toppen av Rørnesfjellet
Egne fotspor på egg er aldri feil
Kent Hugo ned den fine siden til Rørnesfjellet. Foto Christoph
Noen som fulgte etter oss mot den fristende siden
Akkurat tatt på skifellene for bestige Rørnestinden
Like under toppen
Utsikt mot Kjosen
Storurda som er et fantastisk- men rasutsatt skiområde med bl.a Store Kjostinden og Istinden
Christoph på tur ned fra Rørnestinden
Rørnestinden fra parkeringen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *