Sørøstre Veidalstindane >1240 moh

Sørøstre Veidalstindane kan umulig ha hatt mange besøkende, med ca 8 kilometer anmarsj, uten navn eller høyde på kartet. Sørøstre Veidalstinden er har bratte snøbakker og er luftig det lille stykket vi gikk langs eggen, men det holdt med stejern og isøks under vårt besøk. Her er turbeskrivelsen fra Sørøstre Veidalstinden.

 

Startstedet ved Sørlenangsbotn ligger ca 15 minutters kjøretur fra fergeleiet på Svensby. Her er Fergerutene. På startstedet er det en stor parkeringsplass.

 

De første ca 3 kilometerne av anmarsjen går ca langs Strupskarelva i omtrent flatt terreng opp mot Blåvatnet. Utsikten mot noen av Lyngens råeste topper som bl.a Store Lenangstinden og Østre Lenangstinden mens man går inn Strupskardet er fantastisk Fra Blåvatnet begynner man sånn smått å ta høyde, men det er forstatt veldig slakt terreng de neste knappe 5 kilometerne inn mot den første haugen i Strupskardet. På litt i underkant av 600 moh starter stigningen mot Sørøstre Veidalstinden. De første 150 høydemeterne er det greit å gå på ski til innlslaget til renna.

 

Starten av renna er ca 40 grader, vi fulgte den ca 200 høydemeter før vi traverserte oss østover til et stort snøfelt. Vi fulgte det store snøfeltet som er ca 40-45 grader bratt et stykke før vi gikk en renne som førte oss opp like vest for toppen. Det var et lite isparti i den siste renna, Den siste biten av renna opp mot toppen er skikkelig bratt- over 50 grader.

 

Oppe på eggen var det bare ca 30 meter langs en luftig egg før vi sto på toppen av denne spennende toppen. Utsikten mot de spisse toppene på alle sidene er spektakulær. Her kan man lett finne seg mange nye «drømmetopper». Spesielt Støvelfjellet og Tverrbakktinden av de toppene jeg ikke har vært på havnet høyt på «må gjøre listen» min. Vi så ikke noen varde på toppen. Returen gikk etter samme ruten som vi gikk opp til vi var nede av renna. Ute av renna var det bare å prøve å holde mest mulig høyde for å unngå så alt for mye staking på den lange anmarsjen.

 

Totalt brukte vi ca 6 timer på turen som er på ca 20 kilometer og knappe 1300 høydemeter.

Toppen fra STrupskardet. Ser slakere ut enn den her....
Ruten vi gikk
Like etter start
Store Lenangstinden
Lille Lenangstinden i front og Store bak
Store Lenangstinden
Akkurat passert Blåvatnet
Lille Lenangstinden
Endelig fikk vi se dagens turmål
Østre Lenangstinden ser vanvittig bra ut fra Strupskardet
Mot renna
-
-
-
I det store snøfeltet
-
-
Eivind i ispartiet
-
Like under eggen
Like under toppen
Torvind har akkurat kommet opp på eggen
Store Reindalstinden til venstre, Støvelfjellet og Støveltinden
Torvind ser etter en potensiell skiløype?
Eivind Smeland og Torvind Næsheim er fornøyd på toppen av sørøstre Veidalstinden
Returen fra eggen
-
-
-
-