Middagstinden, vestre topp 1072 moh

Middagstinden er et populært skifjell i Lakselvdalen. Toppen byr på fin skikjøring og fantastisk utsikt mot naboen Piggtinden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet Kveldro ligger ca 8 kilometer fra krysset på E8 ved Seljelva. Det er en stor parkeringsplass ved klubbhuset til Lakselvdal sprint like ved brua over Trollelva. Det er også mulig å gå en mer direkte rute med start i nærheten av gården Heimdal, men her er det ofte problematisk med parkering på vinteren.

Starten av turen går etter en skogsvei som tar deg opp et par hundre høydemeter før turen fortsetter videre opp glissen skog. På knappe 400 moh starter en lang travers sørover mens man tar høyde jevnt og trutt. Etter å ha passert punkt 714 dreide vi ruten opp før vi traverserte videre i front av Middagstinden som vi nådde rundt 950 moh. Deretter fulgte vi ryggen til topps. Det siste partiet er rundt 35 grader bratt.

På toppryggen kan man nyte synet av fantastiske Piggtinden mens man går den siste biten opp. På toppen er det gjestebok og utsikt mot noen Lyngenklassikere som bl.a Guhkkesgaisi og Store Lakselvtinden. Utsikten over Balsfjorden og toppene rundt er også førsteklasses.

Under nedkjøringen kjørte vi rett ned til rundt 400 moh før vi startet på traversen bort til parkeringen igjen.

Turdata:

Dato: 14. April 2017
Distanse: 8.65 kilometer
Høydemeter: 998
Tidsforbruk: 2:02 (1:25 opp)
Gps-plott fra gps3d.no

Middagstinden fra Lakselvdalshøgda
Ruteforslag
Middagstinden fra start
Ned mot start og Lakselvdalen
Toppen med sol på
Like under toppen
Turlaget jobber bra foran Piggtinden
Fantastiske Piggtinden
Akrobatikk på høyt lokalt nivå
En liten rast i borgen ble det også tid til
Middagstinden fra parkeringen da vi kom ned

Kommentarer

2 kommentarer til “Middagstinden, vestre topp 1072 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

  2. Trym Berg avatar
    Trym Berg

    Middagstinden ser ut til å bli mer og mer populær, traff på 15 personer når vi gikk til Middagstinden i påskeuken. Takk for at dere deler turopplevelsene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *