Blåskredtinden 785 moh

Blåskredtinden er den eneste av Kvaløyas 61 topper man må bruke tau for å bestige. Blåskredtinden har en taulengdes klatring av vanskelighetsgrad rundt 3+/4- øverst. Her er turbeskrivelsen fra turen til Blåskredtinden.

Turen har to alternative startsteder. Jeg har besøkt toppen både fra Løvdal og nå fra Nordfjordbotn som ligger rundt 23 kilometer fra Kvaløysletta. Vi parkerte i en av parkeringsplassene langs veien.

Starten av turen går på vestsiden av Kråkskardelva gjennom et myrparti før det etter hvert blir sti når man nærmer seg Nedre Kråkskardvatnet. Stien følger vannkanten og fortsetter videre langs Øvre Kråkskardvatnet. Vi begynte å ta høyde etter en ryggformasjon der vi etter hvert kom opp på ryggen mellom Nordfjordtinden og Blåskredtinden omtrent på det laveste punktet.

Vel oppe på ryggen fulgte vi den videre. Da vi nærmet oss toppen måtte vi ned i sørvestsiden og krysset noen renner mens det ble litt opp og ned før vi sto ved starten av klatringen. Partiet fra ryggen til starten av klatringen består av en del lett klyving.

Det er gode tak under klatringen og med to x 60 meterstau kan man rappellere helt ned til standplass.

Selve toppen er en liten luftig kloss med fin utsikt mot nabotopper som Middagstinden, Vasstinden, Skamtinden m.m.

Ved alternativet med start fra Løvdal følger man sti på østsiden av Løvdalselva før stien etter hvert forsvinner i Finndalen. Fra toppen av Finndalen må man ned rundt 100 høydemeter før man følger en bratt renne opp til klatringen.

Turdata:

Dato: 7 Oktober 2017
Distanse: 10,46 kilometer
Høydemeter: 1033
Tidsforbruk: 5 timer
Gps-plott fra gps3d.no

Blåskredtinden fra ryggen
Ruteforslag
Vi gikk opp på ryggen helt til venstre i bildet
Mot Trehørningen med Skamtinden til venstre
Mot Middagstinden
Toppen fra der vi kom opp på ryggen
Trehørningen
På vei mot klatringen
Skamtinden
Styrmannen