Rassanibba 1252 moh

Rassanibba er en utilgjengelig topp midt på vidda mellom Skibotndalen og Kåfjordalen. Med litt 13 kilometer hver vei er Rassanibba neppe veldig flittig besøkt. Hadde en plan om å besøke Duolbarassa og Geasacohkka på samme turen, men elendig sikt og sur vind gjorde at turen stoppet på Rassanibba og at toppen «desverre» kommer til å få seg et nytt besøk av meg i forbindelse med turen til naboene jeg ikke fikk besøkt på turen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Rassanibba.

Startstedet vi valgte er fra broen som Lavkaløypen krysser Skibotnelva. På kartet blir Dalmunningen det nærmeste stedsnavnet. Det er muligheter for å parkere noen biler her om vinteren, mens det er parkeringskapasitet til en Justin Bieberkonsert om sommeren.

 

Fra start siktet vi oss inn mot dalen til Lavvojohka som vi fulgte opp og forbi noen små vatn, de første par kilometerne ble brukt til å ta mestparten av høyden på turen. Vi fortsatte videre over Rovvojavri , Gakkamus Rovvejavri og videre over Bajimus Rovvejavri i særdeles flatt viddeterreng. Fra Bajimus Rovvejavri kunne vi avogtil se toppen til Rassanibba i tåka og det etterhvert trasige været som var under turen.

 

Etter nesten 3 timer og 13,3 kilometer var vi ved varden på Rassanibba- som nok på en bedre dag kunne gitt en fin utsikt, spesielt østover mot Haldi.Vi brukte like over 5 timer på turen totalt og lengden er noe over 27 kilometer etter ruten vi gikk. Er sikkert mulig å knappe inn en kilometer på svært god ruteplanlegging. På returen er det ikke veldig mye poeng i å kle av seg skifellene før man kan se ned mot Skibotndalen;)

 

Satser på å få litt bedre sikt på turen til nabotoppene- og kanskje det blir en ny tur til Rassanibba som trossalt er prinsen på vidda med bare Raisduottarhaldi foran seg på listen over de høyeste toppene i området. Giddet ikke å legge ruten til Rassanibba på 2 bilder da jeg ser det som lite sannsynlig at noen skal gå denne turen, så ruten er uten høydekoter- men om noen ønsker detaljert rute over turen kan det leveres på forespørsel:)

Rassanibba fra Rassavarnibba

 

Ruten vi gikk
Rune i starten

 

 

Ved Lavvojohka

 

Kurt koser seg i starten av turen

 

I godt driv i starten av den flate mila inn mot toppen

 

Mens vi enda hadde sikt

 

På de første småvatnene

 

 

På Rovvojavri

 

Reingjerde som fin avveksling på vidda

 

Siste biten mot toppen

 

Storfornyd med Rassanibba…

 

Flat retur