Reipkrokdalstinden >940 moh

Reipkrokdalstinden er navnløs på kartet, men får navn etter dalen den ligger med her. Reipkrokdalstinden er en fin og svært lite besøkt skitopp på Tromsø fastland. For å få en litt lengre tur var vi innom Blåfjellet på vei opp. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet ved den store parkeringsplassen ved broen til Sørbotnelva ligger ca 31 kilometer fra Tromsøbrua. Dette er samme startsted som til Storkollen som har vært med i Ti på topp Tromsø noen år.

Vi startet turen med en spasertur til elva fra Reipkrokdalen. Her fulgte vi scooterspor som går i nærheten av stien som er tegnet inn på kart på sørsiden av elva opp dalen. Om sommeren er det sti/firehjulingvei her og det er relativt åpen skog.

På drøye 300 moh er skogen unnagjort og vi dreide nordover i retning mellom Blåfjellet og Storkollen i slakt terreng. Etter en drøy kilometer i nordlig retning dreide vi vestover mot toppen av Blåfjellet. Det er jevn slak stigning før det flater ut den siste biten til varden.

Etter et raskt toppbesøk startet vi turen mot Reipkrokdalstinden. Vi fulgte ryggen halvannen kilometer sørover. Etter et noe halvhjertet forsøk på å følge ryggen i et luftig parti kjørte vi 100 høydemeter ned i østsiden ca ved punkt 922  før vi tok på fellene og startet på topphenget til Reipkrokdalstinden. Rundt 30 grader i starten før det blir noe brattere øverst.

Fra den vardeløse toppen er det fin utsikt mot bl.a Maritindan, Fagerfjellet sin skitopp, Tromsdalstinden, Henrikstinden og nordtoppen, Saltdalstindene 1239 og 1244 og 1324, Tverrbotnfjellet og Gorzelvtinden.

På returen kjørte vi ned topphenget og en direkterute ned mot Reipkrokdalen. Her er det et kort parti som er 35 grader bratt rundt 600 moh.

Turdata:

Dato: 23 Mai 2020
Distanse: 13,36 kilometer (ca 4,4 til Reipkrokdaltinden)
Høydemeter: 1160
Tidsforbruk: 2:50
GPS-logg fra gps3d.no

Reipkrokdaltinden fra Sørbotn
Ruteforslag
Like etter start
Vi avbrøt forsøket på å følge ryggen ved berget midt i bildet
De slake etappen mellom Storkollen og Blåfjellet
Reipkrokdaltinden
Tverrbotnfjellet
Tromsdalstinden foran
Henrikstinden og Smalaktinden
Mot Blåfjellet
Reipkrokdalstinden og topphenget
På toppen av Blåfjellet
Mot Kvaløya og Rya
Ryggen ble litt smalere
På det høyeste punktet
Gorzelvtinden
Ned dagens bratteste bakke