Styrmannstinden 955 moh

Styrmannstinden er et av mange fine skifjell på Kvaløya. Toppen er også en del av Ersfjordtraversen som starter på Skamtinden og avsluttes på Store Blåmannen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Styrmannstinden.

Jeg har også gått Styrmannstinden om sommeren.

Startstedet Vågbotn ligger ca 32 kilometer fra Kvaløysletta. Ved startstedet er det noen parkeringsplasser langs veien og en litt større parkeringsplass noen hundre meter lengre bort som brukes som parkering til naboen Hollendaren.

Ruten til Styrmannstinden er nokså selvforklarende og går i nærheten av stien som går til Klatrehytta. Man tar stigning omtrent fra første meter og ruten følger dalen inn mot skaret mellom Hollendarne og Styrmannstinden. Jevn stigning opp mot  rundt 500 moh der det er drøye 100 høydemeter som er 30-35 grader bratt mens man tar høyde opp mot en hylle i fjellet som tar deg opp til skardet.

Fra skardet følger man ryggen til topps. De fleste setter fra seg skiene like under toppen og fortsetter den siste biten til fots, men det er mulig å komme helt opp med skiene på.

Det er en liten varde på toppen og fin utsikt over mange av de populære skitoppene rundt Ersfjorden som Storsteinnestinden, Buren, MelketindenMiddagstinden , Breidtinden og Skitntinden, man ser også byfjellet Tromsdalstinden.

Vi returnerte samme ruten.

Turdata:

Dato: 21. April 2017
Distanse: 7,19 kilometer
Høydemeter: 939
Tidsforbruk: 1:37 (1:13 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Sturmannstinden fra Buren
Ruteforslag
Arja og Sondre foran Breidtinden
Zapffetoppen i midten
Ned mot Vågbotn
Styrmannstinden til høyre for sola
På vei mot hylla
Styrmannstinden
Hylla vi fulgte til skardet
Breidtinden
Zapffetoppen
Toppen til venstre
Hollendarne
Store Hollenderen
Buren og Rødtinden

Kommentarer

Ett kommentar til “Styrmannstinden 955 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *