Tverrelvdalstindene 1070 moh

Tverrelvdalstindene er en lite besøkt, men fantastisk skitopp i Lyngen. Tverrelvdalstinden byr på fin utsikt og mye bratt skikjøring. Her er turbeskrivelsen fra turen til Tverrelvdalstindenes høyeste topp.

Startstedet ved grustaket i Tytebærvika ligger midt mellom Svensby og Lyngseidet, ca 11 kilometer fra hver side. Det er noen parkeringsplasser langs veien. Med sukssesen fra turen til Skaidevarri for 4 dager siden prøvde vi å parkere noen hundre meter nord for grustaket for å slippe og bære skiene opp anleggsveien, men denne gangen ble det en det en del skibæring i skogen.

 

I starten av turen er i slak stigning på nordsiden av Tytebærdalselva, etter ca 1.5 kilometer begynte vi å ta litt høyde opp mot Tverrelvdalen i en ganske lang side med ventrefoten øverst. Siden er ganske bratt og det kan hende at det er like greit å følge elva en kilometer til før man begynner å ta høyde. Etter en kilometers travers i den bratte sørsiden til Sultinden var vi oppe på ca 500 moh hvor det blir litt slakere i hundre høydemeter før man starter på topphenget. Idet man kommer opp i Tverrelvdalen ser Sofiatindens 1237 topp fantastisk ut!

 

Topphenget er stortsett  35 grader eller brattere fra 600 moh og opp til toppen, I den bratte flanken opp til Tverrelvdalstindens høyeste punkt fant vi ut at det var like greit å ha skiene på sekken. Den lange bakken på ca 500 høydemeter virket å aldri ta slutt, og etter ca 2 timer og 20 minutter var vi på toppen som er ca 4 kilometers gange fra toppen.

 

Det er en liten varde på toppen og fin utsikt mot de mange fine toppene rundt Tytebærdalen og nordover på Lyngenhalvøya mot de kvasse tindene rundt Jægervatnet og Strupbreen. Vi kom oss opp uten å bruke stegjern og isøks, men det ka være greit å ha med i sekken. Nedkjøringen var fantastisk med sløsj helt ned til Tytebærdalen. vi fulgte elva fra Tverrelvdalen ned til Tytebærdalen. På denne måten fikk vi oss nesten 800 høydemeter som er 30 grader eller brattere. Vi prøvde oss på sørsiden av Tytebærdalselva, også her ble det en del skibæring på slutten,

 

Vi brukte litt under 3 timer og 30 minutter på turen inkludert pauser på denne fantastiske skituren.

 

Foto Kim Harry Hansen og Kent Hugo Norheim

 

Tverrelvdalstinden
Ruten vi gikk
Tverrelvdalstinden fra turen til Skaidevarri
Begynner å bli lite snø i starten
Nokså tett skog
Dagens turmål
Cato foran Tverrelvdalstinden
Foran Sofiatindens 1237 topp
Sultinden
Kim Harry på ryggen
Tytebærtinden
Kent Hugo på toppen
Cato og Kim Harry på toppen
Toppen og renna
🙁

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *