Skarsfjellet 843 moh

Skarsfjellet eller Storskardfjellet ligger nord for Tromsdalstinden og er med på Ti på topp Tromsø i 2021. Her er turbeskrivesen fra turen vår til Skarsfjellet på Tromsø fastland.

Startstedet for turen er ved friluftsparkeringen ved gravlunden over TUIL arena. Her er det rikelig med parkeringsplasser.

I Ti på topp er ruten tegnet inn som starten av turen til Tromsdalstinden, mens vi gikk via Tromsø geografiske midtpunkt, noe som er betydelig kortere. Vi løp ned den «offisielle» ruten ned Tromsdalen.

Vi fulgte lysløypa i starten og ved krysset etter 150 meter holdt vi oss på østsiden av Tromsdalselva. Etter rundt 800 meter fulgte vi skiltingen til Tromsø geografiske midtpunkt på sørsiden av Tverrelva. Her tar en veldig god sti deg gjennom skogen. Når det flater ut er den en blanding av stein og sti med god merking til postkassen på TGM som man når etter rundt tre kilometer.

Fra TGM fulgte vi merkingen til Skarvassbu i steinur rundt en halv kilometer, før vi gikk av «stien» og tok en direkterute mot toppen. Fortsatt med stein som underlag. Vi kom inn på merkingen fra ti på topp noen hundre meter før toppen og fulgte den resten av turen.

På toppen ser man langt i alle retningene, men med sin særdeles u-luftige form blir ikke utsikten så spektakulær. Man ser bl.a naboen Langlitinden som kan kombineres med Skarsfjellet om du ønsker og Hamperokken bak der igjen. I vest ser man Kvaløya og den fantastiske tinderekka Ersfjordtravsersen følger.

På returen fulgte vi merkingen til ti på topp som er pinner med rødmalig. Her går ruten en knapp kilometer rett vestover, før den dreier sørover og fortsetter  halvannen kilometer til man når stien til Skarvassbu og Tromsdalstindens sommerrute.

Man følger den fine stien rundt to kilometer ned til Tromsdalselva, før man får en liten motbakke opp til skogsveien i Tromsdalen. Herfra er det litt over fire kilometer med fin vei ned til parkeringen. Hvis du går motsatt vei er stien mot Tromsdalstinden/Storskardfjellet/Skarvassbu skiltet der den forlater veien.

Turdata

Dato: 27. September 2021
Distanse: 14,5 Kilometer. (ca 5,7 opp via TGM og ca 8,8 ned)
Høydemeter: 849
Tidsforbruk: 2:15 (1:15 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Skarsfjellet
Ruteforslag

 
Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *