Stormheimtinden 1213 moh

Stormheimtinden er et fint skifjell på Tromsø fastland. Stormheimtinden er brattere og har betydelig bedre skikjøring enn skitoppen til Stormheimfjellet. Med sitt østvendte toppheng er fjellet godt egnet for turer sent på sesongen. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen min var i nordenden av Nakkevatnet. Fra krysset i Ramfjorden er det ca 30 kilometer og det er en del parkeringsplasser langs veien.

Turen starter med 20 høydemeter ned til Nakkevatnet og anmarsjen er unnagjort i det man har krysset det drøye to hundre meter brede vannet. Deretter siktet jeg meg inn på Bekkedalen fra gryta under toppen. Jeg fulgte sørsiden av bekkedalen med jevn stigning opp mot 600 moh. Her venter en slakere etappe på rundt 100 høydemeter før det blir brattere igjen .

Opp mot toppryggen er det rundt 400 høydemeter som er rundt 30 grader og litt brattere den siste biten opp. Fra toppryggen er det noen hundre slake meter til det høyeste punktet.

Fra toppen er det fin utsikt mot Stormheimfjellets 1222 topp, og spennende naboer som Saltdalstindene, Tepphaugdalstinden og Hamperokken. Man har også fin utsikt mot Lyngenhalvøya og stort sett hele Tromsø fastland.

Jeg hadde tenkt å stikke innom 1222-toppen, men etter en liten kilometer nordover langs ryggen traff jeg på et parti der skiene måtte av pga stein og da snudde jeg i den iskalde vinden.

Toppen har flere muligheter for nedkjøring i østsiden mot Nakkevatnet, men jeg kjørte samme vei som jeg kom opp.

Turdata:
Dato: 5 Mai 2019
Distanse: 11,15 med en svipptur mot 1222
Høydemeter: 1175
Tidsforbruk: 2:22 (1:30 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Stormheimtinden
Ruteforslag
Stormheimtinden fra Nakkevatnet
Toppen til høyre
Mot Karltinden og Musnestinden
Mot Lyngen
Tepphaugdalstinden
Mot 1222
Tepphaugdalstinden og Hamperokken
Fantastisk føre
Litt skøyting over Nakkevatnet