Middagstinden er en av mange fine skifjell på Kattfjordeidet på Kvaløya. De fleste ender turen sin på «skitoppen» som er rundt 990 moh, som ligfger ca 100 meter fra det høyeste punktet. I likhet med naboen Skitntinden bør du ha med stegjern og isøks om du skal helt til topps. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Middagstinden.
Jeg har også gått Middagstinden om sommeren.
Startstedet for turen er ved broen over Tverrfjellelva like vest for Kattfjordvatnet. Fra Kvaløysletta er det ca 19 kilometer. Det er en del parkeringsplasser her.
Starten av turen er den samme som til «ti på toppruten» til Tverrfjellet på 675 moh. Ruten følger elvedalen til Tverrfjellelva i slak stigning opp mot Tverrfjellvatnet på 465 moh. Herfra starter en flat etappe på nesten halvannen kilometer over vantet, før stigningen opp mot det lille navnløse vatnet på 554 moh starter. Deretter gjenstår bare det fine topphenget til Middagstinden. Det sørvendte topphenget er er 30-35 grader bratt i de ca 400 høydemeterne opp mot vestryggen. Den siste biten opp til ryggen, i en slags renne helt i vest av flanken er brattest. Her måtte jeg av med skiene helt øverst.
Fra man når vestryggen kan man fortsette med skiene på i noen høydemeter, før man kommer til skitoppen. Om man skal helt til topps er stegjern og isøks et must for de aller fleste. Fra skitoppen gikk vi litt ned i nordsiden av ryggen, rundt en liten hammer og «klatret» ned i sørsiden ved neste hammer like før toppen. Etter noen turer her på sommeren har jeg konkludert med at det er enklest å nå toppen fra nord, noe som vi også gjorde på «vinteren». De siste meterne er veldig bratt og eksponert. Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene.
Vi returnerte etter samme rute. I den fine toppflanken ble vi belønnet med fin vårslush. Det kan være en ide å starte tidlig på dagen om du skal til Middagstinden pga den sørvendte toppflanken.
Turdata:
27. April 2015
Distanse: 10,53 kilometer
Høydemeter: 974
Tidsforbruk: 2:29:21 (1:50 opp)
GPS-plot fra gps3d.no











































Legg igjen en kommentar