Noen av nettsidene jeg bruker i forbindelse med turplanlegging for å få flest mulig turer i strålende sol 😉
Kart:
Her kan man tegne inn ruter og får også antall høydemeter på turen. Et veldig bra verktøy under turplanlegging. Dessverre litt tungt i bruk og man må lage seg brukerprofil.
Det vanligste vertøyet for turplanlegging, men dessverre litt tungt i bruk.
Favoritten for turplanlegging. Peakbook er enklest i bruk og spesielt ved måling av distanse. De fleste toppene er markert på kartet og man kan også finne seg lister man kan begynne å samle etter.
Her er det lagt inn en del ruter og turforslag, men dessverre få fra Nord-Norge.
Værvarsel:
Her gir Meteorologen Eirik deg infoen som de datagenerte værvarslene ikke kan gi deg. Dessverre og naturlig nok ikke like hyppig oppdatert som yr. Anbefales uansett å følge denne siden om du går på tur i Troms.
Værvarsel
Under «time for time» ligger detaljert varsel der det er oversikt over hvor høyt skyene ligger. Høye skyer er bedre under tur enn lave skyer. Er dessverre ikke noen fasit, men er likevel en god indikasjon på om et eventuelt skydekke er på vei å lette eller ikke.
Her er Yr og Storm samlet på en side.
Tekstvarslet er uansett det som gir best oversikt over været.
Skredfare:
Her finner man ut hvor bratt fjellet du har planlagt å gå er. Denne siden er veldig nyttig under turplanlegging da du kan ta avgjørelser hjemme i stuen istedenfor på fjellet. Terreng under 30 grader regnes som trygt, men man må være obs på utløpsområdet til et eventuelt snøskred. Eksempel: det er ikke trygt i en trang flat dal med 5 % stigning om det er 40 grader bratt på begge sidene av dalen.
Her er snøskredvarslene for de fleste områdene i Norge. Dette er et veldig nyttig verktøy i turplanleggingen.
Webkamera:
Det er plassert ut webkamera mange steder i landet. Ved å ta en titt på disse kan man ganske enkelt finne ut hvor det er finest vær. Man kan også bruke det som værmelder hvis det f.eks er meldt at det skal lette i sør først. Da kan man ta en titt på et webcam i Sør Troms og starte turen før det blir fint vær på ønsket turmål lengre nord i fylket og da ha muligheten til å A: være fornøyd med at du tok sjansen på å starte turen i tåke eller B: forbanne yr siden det ikke lettet likevel.
Man kan også bruke webkameraene fra f.eks Altevatn og Kilpis på rundt 500 moh for å sjekke hvor høyt man må for å komme over de lave tåkeskyene ved kysten.
Alta
Altevatn
Andsvatnet
Arnøya
Bardufoss Målselv fjellandsby
Finnsnes
Furuflaten
Galgo (Kilpis)
Gumpen
Harstad
Harstad (Kanebogen)
Heia
Hundbergan
Kilpis
Langfjordbotn
Leknes
Maursund
Rasteby
Senjahopen
Sjøvegan
Skattørsund
Skrolsvik
Svensby
Tjeldsund
Tromsdalen
Tromsø (mot Balsfjorden)
Tromsø (UIT)
Øse
Øvre Bardu
Legg igjen en kommentar