Slettfjellvarden 1053 moh

Slettfjellvarden ligger på Arnøya og byr på fin utsikt. Under vårt besøk var vi også innom nabotoppen Flutinden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. 

Startstedet for turen er ved veiens ende ved Lauksletta. Da vi besøkte toppen lot vi bilen stå igjen på Storstein og tok sykkel med oss på ferga. Sykkelturen til start er knappe 9 kilometer.

Fra start løp vi en drøy kilometer etter vei og etter hvert sti inn mot Kvænangselva som vi deretter fulgte på sørsiden etter delvis sti videre. Vi krysset elva over broen og fortsatte etter litt sti og mye kratt gjennom skogen. Allerede rundt 200 moh var vi imidlertid gjennom det verste og vi startet å ta høyde mens vi siktet oss inn mellom punkt 786 og 980 i greit terreng. Her er utsikten mot Arnøyhøgda og breen fantastisk!

Da vi nådde ryggen startet det en etappe med litt enkel klyving i knappe 200 ganske bratte høydemeter før vi kom opp på det store platået der det gjenstår en drøy kilometer til varden.

Nydelig utsikt i alle retningene fra toppen og spesielt mot øst der man kan se de mest utilgjengelige delene av Troms helt nord i Kvænangen.

Vi returnerte samme rute ned før vi startet på etappen bort til Flutinden. Her er det mye løs steinur i motsetning til turen på Slettfjellvarden som stort sett går i fast terreng. Vi prøvde å følge ryggen mest mulig for utsikten sin del. Det er en del kule pinakler på ryggen og toppen byr på rå utsikt.

Fra Flutinden fulgte vi ryggen før vi siktet oss inn på oppruten igjen.

Turdata:

Dato: 27 September 2017
Distanse: 17,02 kilometer (6,6 til Slettfjellvarden)
Høydemeter: 1401
Tidsforbruk: 3:40 (1:33 til Slettfjellvarden)
GPS-plott fra gps.3d.no

Slettfjellvarden fra ferga
Ruteforslag
Slettfjellvarden til venstre
Arnøyhøgda og Rødhetta
Fantastisk fint i Øverdalen
Vi nådde ryggen i midten av bildet
Breen er en smule mindre enn på kartet
Ryggen vi gikk opp
Flutinden
Ned mot start
Ryggen vi gikk opp
Laukøya
Flutinden fra toppen
Flutinden
Slettfjellvarden
På vei langs ryggen
Mot toppen
.
På returen fant vi en sti som gikk ned mot startstedet