Nona 1012 moh

Nona er den eneste tusenmeterstoppen på Grytøya og byr på fantastisk utsikt. Det er god sti og Grytøy IL har merket ruten til toppen og gjør toppen lett tilgjengelig. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved Vaskinn som ligger ca tre kilometer vest for fergeleiet. Det er noen lommer ved veien som er mulig å bruke som parkering. Her er fergerutene.

Starten av turen går etter noen hundre meter skogsvei som tar deg forbi en fjøs, to gjerder og en sommerfjøs før ruten fortsetter etter god sti  slakt terreng opp mot Vadskinndalsvatnet som man når etter rundt tre kilometer.

Man passerer vatnet på østsiden og stien fortsetter på skrå i nordøstlig retning før den dreier vestover i front av Nona. Herfra blir det mye grov steinur mens man traverserer foran toppen. Ruten er merket med rødmaling og man forsetter videre opp mot Nonas vestrygg via en renne. Den siste biten opp mot ryggen på 850 moh går i ei blanding av løs grus og stein.

Vel oppe på ryggen går ruten på nordsiden av ryggen videre mot toppen. Det høyeste punktet ligger  nord, mens postkassen er 100 meter unna i sørenden.

Fra toppen har man fantastisk utsikt i alle retningene. Man ser bl.a Rolla og Andørja i øst og Senja i nordøst. Det er også mange pinakler som egner seg til fotografering om du har en venn du kan sende rundt mens du er på toppen 🙂

Turdata:

Dato: 18 Juli 2018
Distanse: 9,44 kilometer
Høydemeter: 999
Tidsforbruk: 2:19 (1:28 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Nona
Ruteforslag
Starten av turen
Super sti
Nona
Etter start på god sti blir det litt solid steinur på rundt 600 moh
Vadskinndalsvatnet
Renna som fører opp på ryggen
Godt merket
Dale
Toppaksla og Toppen
Litje Nona
Grusflanken mot toppen
En av mange fine pinakler
Det høyeste punktet
Mot Dale
Postkassetoppen