Roalden 862 moh

Roalden er en fantastisk utsiktstopp på Senja. Fjellet har merket rute til topps og er med i «ti på topp» i Berg. Vi kombinerte Roalden med naboen Burstinden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er fra kirkegården på Roaldsletta like før Senjahopen. Det er skiltet og godt med parkeringsplasser her.

Etter hundre slake meter tar man raskt høyde gjennom skogen etter god sti med noen fuktige partier. Etter hvert dreier stien inn på en ryggformasjon som man følger i retning av punkt 665. Det er litt brattere den siste biten opp til skardet vest for 665 og Roalden.

Herfra går ruten mot Roalden sin sørøstre rygg som man følger til topps. Det siste partiet er slakt med fin utsikt mot bl.a Store Hesten og Breidtinden som er øyas eneste topp over 1000 meter. Postkassen står noen meter under toppen og hvis du skal helt opp er den siste biten luftig. Til gjengjeld kan du nyte en førsteklasses utsikt i alle retningene fra toppen.

Vi returnerte ned til skardet og gikk over punkt 665, derfra måtte vi ned knappe 100 høydemeter før vi startet stigningen opp mot Burstinden. Her gjenstår det ca 180 høydemeter. Fra toppen er det fin utsikt, selv om det var noen hakk ned fra Roalden.

Vi returnerte til skardet øst for 665 og gikk ned i ei til tider løs steinur til vatnet vest for Burstinden (ca 480 moh) der vi tok et bad før vi løp ned.

Turdata

Dato: 31 Jul 2018
Distanse: 8,36 (3,5 til Roalden)
Høydemeter: 1090 (860 til Roalden)
Tidsforbruk: 2:10 (1:02 til Roalden)
GPS-plott fra gps3d.no

Roalden
Rutefoslag
Burstinden til venstre og Roalden til høyre
Burstinden
Ned mot Senjahopen
Roalden
God sti
Her kom vi ned fra Burstinden
Burstinden
Roalden
Oppe i Skardet
Mot Store Hesten og Breitinden
Burstinden
En flat etappe den siste biten
Senjahopen og Mefjorden
Det høyeste punktet
Mot de spisse tindene i nordvest
Nede i skardet igjen
Burstinden
Ned fra skardet mellom Burstinden og punkt 665
Toppene fra start