Ersfjordtraversen

Ersfjordtraversen er en fantastisk tur over alle toppene på nordsiden av Ersfjorden på Kvaløya-  fra Skamtinden i vest til Store Blåmannen i øst. Traversen ble gått første gang i 1978 av kondisfantomet Frode Guldal som brukte 11 timer på turen. Turen starter med Skamtinden, før den fortsetter over Storstolpan, Store Hollendaren, Revbergtinden, Brattbergtinden, Melketinden, Styrmannstinden, Zapffetoppen før den avsluttes med Store Blåmannen. Her er turbeskrivelsen fra Ersfjordtraversen.

Fortsett å lese «Ersfjordtraversen»

Trolltinden 1426 moh

Trolltinden er blant vanskeligste toppene i Lyngsalpene. Trolltinden er en topp som mer mindre må klatres for å nå via enkleste rute. Trolltinden ble førstegangsbesteget sommeren 1899 av Geoffrey Hastings og Elias Hogrenning «etter svært vanskelig klatring» via sørvestveggen. Sannsynligvis samme rute som oss? Jeg gikk toppen sammen med Eivind Smeland som har skrevet boken «The Lyngen Alps» sammen med Sjur Nesheim. Da han gikk toppen første gang for rundt 20 år siden gikk han den krevende vesteggen, mens vi satset på en litt snillere variant via en renne i sørvestsiden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Trolltinden. Fortsett å lese «Trolltinden 1426 moh»

Sagbladet >1280 moh

Sagbladet er en av de vanskeligste toppene på Lyngenhalvøya og jeg har tidligere snudd like under toppen da jeg besøkte Goverdalstinden våre 2013. Her er turbeskrivelen fra turen vår til Sagbladet. Fortsett å lese «Sagbladet >1280 moh»

Stetinden 1391 moh (Stetind)

Stetinden ligger som en koloss av granitt innerst i Stefjorden i Tysfjord kommune. Stetind og ble i 2002 kåret til Norges nasjonalfjell i avstemning hos Reiseradioens lyttere. Den sagnomsuste «Ambolten» kan ses fra minst sju prestegjeld og er et populært turmål blandt klatrere fra hele verden. Her er turbeskrivelsen fra våre to turer til Stetinden. Fortsett å lese «Stetinden 1391 moh (Stetind)»

Blåskredtinden 785 moh

Blåskredtinden er den eneste av Kvaløyas 61 topper man må bruke tau for å bestige. Blåskredtinden har en taulengdes klatring av vanskelighetsgrad rundt 3+/4- øverst. Her er turbeskrivelsen fra turen til Blåskredtinden. Fortsett å lese «Blåskredtinden 785 moh»