Lemetfjellet er en lite besøkt topp i toppturparadiset Tamokdalen . Vi gikk turen som en liten travers med start i Signaldalen og mål i Tamokdalen. På turen var vi innom Istinden, Lemetfjellets østre topp, Lemetfjellet og Tamokfjellet sin østre topp, som er mest kjent for den brutale renna som blir kalt Øksehogget. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Lemetfjellet, østre topp 1516 moh»
Stikkord: Signaldalen
Pältsan 1442 moh
Pältsan er Sveriges nordligste høyfjell og bestiges lettest fra Gappohytta eller Pältsastugan. Jeg løp toppen som dagstur med start fra Signaldalen. Her er turbeskrivelsen fra turen min.
Massiv SØ av Markusfjellet >1380 moh
Massiv SØ av Markusfjellet er en av de sære toppene i Storfjord kommune og kan umulig ha mange besøkende. Vi gikk denne navnløse toppen sammen med Markusfjellet og en annen navnløs topp på 1240 moh med start fra Stordalen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.
Gievdnevahgaisi 1424 moh
Gievdnevahgaisi eller Lakko ligger vis a vis av den mer kjente Barras på andre siden av Parasdalen. Gievdnevahgaisi er en fin fjelltur med god utsikt i lettgått terreng. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Gievdnevahgaisi. Fortsett å lese «Gievdnevahgaisi 1424 moh»
Moskangaisi, midtre topp 1483 moh
Moskangaisi sin midtre topp ligger på et digert platå på svenskegrensen mellom Rostadalen og Signaldalen. Det svære Moskangaisimassivet har tre topper på listen, vi var innom de tre toppene i en lang dagstur på ca 35 kilometer og 1800 høydemeter med start fra Rostahytta og avslutning i Signaldalen. Her er turbeskrivelsen fra denne turen.
Moskangaisi sørtopp 1491 moh
Moskangaisi sørtopp ligger på et digert platå på svenskegrensen mellom Rostadalen og Signaldalen. Det svære Moskangaisimassivet har tre topper på listen, vi var innom de tre toppene i en lang dagstur på ca 35 kilometer og 1800 høydemeter med start fra Rostahytta og avslutning i Signaldalen. Her er turbeskrivelsen fra denne turen. Fortsett å lese «Moskangaisi sørtopp 1491 moh»
Moskkugaisi (Juoksavahnjunni) 1523 moh
Moskkugaisi sitt store platå har 3 topper på listen over de 65 høyeste toppene i Troms, med Juoksavahnjunni med sine 1523 moh som høyeste topp, de andre toppene er 1491 og 1483 moh. Vi gikk over hele platået i en lang dagstur på ca 35 kilometer og ca 1800 høydemeter med start fra Rostahytta og avsluting ved parkeringen i Signaldalen.Her er turbeskrivelsen fra turen vår over det store Moskkugaisimassivet.
Isdalsfjella (Njearrečazagáisi)1475 moh
Isdalsfjellas høyeste topp er en noe utilgjengelig topp med nesten 15 kilometer hver vei om du går toppen alene med start i Signaldalen eller Rostadalen. Vi gikk Isdalsfjellas høyeste topp sammen med Isdalsfjellas punkt 1443 og navnløs topp nord for rostahytta 1153 moh fra Signaldalen i en lang dagstur på drøye 30 kilometer og ca 2300 høydemeter med overnatting på Rostahytta. På returen gikk vi over Moskkugaisimassivet. Her er turbeskrivelsen fra etappe nr 1 på denne turen.
Polvartinden 1275 moh
Polvartinden er en relativt krevende topp i Signaldalen. Polvartinden ble som naboen Otertinden førstegangsbesteget i 1920. Sommeren 2008 gikk det et stort steinskred som stoppet «noen få meter» fra de to gårdene under fjellet. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Polvartinden.
Corrovahgaisi (Sikka) 1305 moh
Corrovahgaisi eller Sikka ligger på svenskegrensen med grenserøys 292 noen få meter inn på svansk side. Sikka er en veldig enkel topp, men en marsj på drøye mila hver vei er det vel neppe så alt for mange som gidder å ta turen innom i et område med langt mer spennende fjell.
Startstedet ved Paras ved veiens ende i Signaldalen ligger ca 1 time og 45 minutters kjøretur fra Tromsø. Det er en enorm parkeringsplass der man starter turen til Corrovahgaisi i forbindelse med Gappohytta som har samme startsted.
I starten følger du en top notch sti inn Parasdalen. Den gode stien med slak stigning fulgte vi omtrent 3.5 kilometer inn dalen før vi dreide vestover etter skilting mot Finnelvvatnan, her er det også sti, men av noe dårligere kvalitet. Etter noen hundre meter er det bro over Paraselva. Etter å ha krysset broen er det god sti opp på sørsiden av de to elvene som kommer ned fra den navneløse dalen mellom Vassdalstindens punkt 1142 og Gievdnevahgaisi.
Etter noen hundre småbratte høydemeter er de neste ca 3 kilometerne før man kommer til østryggen til Corrovahgaisi veldig lettgått i slak stigning med mose som underlag. De siste 300 høydemeterne på østryggen noen meter fra det store utland blir litt brattere før man er oppe på topplatået som er på grensen mot Sverige. Det høyeste punktet er noen meter inn i Norge, mens de beste vardefasilitetene er ved grenserøys 292.
På et noe ugunstig underlag med isete steiner og en del snø på slutten brukte vi 5,5 timer på turen i behagelig tempo med noen gode pauser i det fine høstværet.




























