Straumsaksla 784 moh

Straumsakla er en populær skitopp som nå i 2013 har fått seg ti på toppstatus. Straumsaksla er ikke den mest spektakulære toppen på Kvaløya, men har fin utsikt under turen mot de spisse tindene på nordsiden av Kattfjordeidet.  Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Straumsaksla.

 

Startstedet på vestsiden av Kattfjordvatnet ligger ca 18 kilometer fra Kvaløysletta. Startstedet er merket med ti på toppskilt. Det er en del parkeringsplasser langs veien over Kattfjordeidet.

 

Fra start går det en god sti de par hundre meterne gjennom skogen og mot nordvestryggen til Straumsaksla. Over skogen går stien i lettgått terreng med fast stein som underlag langs ryggen, etter hvert som man tar høyde blir terrenget slakere og slakere opp mot fortoppen på 736 moh. På toppen er det varde med gjestebok og fin utsikt mot en del av Kvaløyas spisseste topper, som Blåskredtinden og Middagstinden.

 

I rolig tempo brukte vi litt under en time opp og ca 1.45 tur retur. Turen er på ca 5 kilometer tur retur og ca 650 høydemeter.

 

Straumsaksla fra Durmålstinden
-
Ruten vi gikk
Fra start
Stien
Djeveltanna / Trolltinden
-
Mot Nordfjorden
-
Blåskredtinden
Mot toppen
Ei rype på Straumsaksla
Stålhovet fra en fordelaktig vinkel
Helene på jakt etter et krus:)
-
-