Store Vaggastinden 1400 moh

Store Vaggastinden er en av de mest utilgjengelige toppene i Lyngsalpene med anmarsj på godt over ei mil, i terreng som ikke akkurat er lettgått på de to alternativene for bestigning uten båt. Store Vaggastinden ble førstegangsbesteget i 1951 av Falkner, Moore, Parks og Pettigrew fra Reindalen som oss, de valgte dog å følge ryggen fra vest. Som Lyngsalpenes nordligste 1400-meterstopp er utsikten herfra fantastisk. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Store Vaggastinden 1400 moh»

Støveltinden 1306 moh

Støveltinden er en av de mest utilgjengelige toppene i Lyngsalpene. Støveltinden ligger på en av de kvasseste eggene i Lyngen med Støvelfjellet og Store Veidalstinden i hver ende. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Støveltinden 1306 moh»

Store Reindalstinden >1340 moh

Store Reindalstinden er av de mest utilgjengelige toppene på Lyngenhalvøya og kan umulig ha mange besøkende. Vi kombinerte Store Reindalstinden med Støvelfjellet i en lang tur med start fra Sør-Lenangsbotn. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Store Reindalstinden >1340 moh»

Støvelfjellet 1464 moh

Støvelfjellet er en av de utilgjengelige toppene på østsiden av Lyngenhalvøya og i kombinasjon med særdeles lang anmarsj blir det en av Lyngens vanskeligste topper. Vi kombinerte Støvelfjellet med Store Reindalstinden. Fortsett å lese «Støvelfjellet 1464 moh»

Stortinden 1240 moh

Stortinden er av de utilgjengelige toppene helt øst på Lyngenhalvøya. Jeg avsluttet en runde over Hattetinden og Nordausttinden med et besøk på den fine utsiktstoppen; Stortinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Fortsett å lese «Stortinden 1240 moh»

Nordausttinden 1160 moh

Nordausttinden er en utilgjengelig og lite besøkt topp i Lyngen. I forhold til naboene er ikke toppen spesielt spennende eller kul, men utsikten mot det råeste området av Lyngsalpene er er førsteklasses. Jeg gikk Nordausttinden sammen med Hattetinden og Stortinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min. Fortsett å lese «Nordausttinden 1160 moh»

Hattetinden 1316 moh

Hattetinden er en lite besøkt topp i de litt «utilgjengelige» områdene på østsiden av Lyngenhalvøya. Jeg gikk Hattetinden sammen med Stortinden og Nordausttinden i en langs dagstur som inneholdt mye steinur. Her er turbeskrivelsen fra turen min. Fortsett å lese «Hattetinden 1316 moh»

Skaidevarri, nordre topp 1133 moh

Skaidevarri sin nordre topp ble førstegangsbesteget i 1898 av Elisabeth Main , Emil og Josef Imboden. Toppen har tiltross for sin beskjedne høyde fantastisk utsikt mot mange av Lyngenhalvøyas klassikere. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Skaidevarri. Fortsett å lese «Skaidevarri, nordre topp 1133 moh»

Store Veidalstinden 1288 moh

Store Veidalstinden er den vestligste toppen på en av de kvasseste ryggene i Lyngen som videre østover inneholder Sørøstre Veidalstinden, Støveltinden, Støvelfjellet og Store Reindalstinden. Vi gikk toppen via vestegga og de populære skitoppene Ololsatinden og Steinfjellet og etter hvert en til tider luftig og artig egg. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Store Veidalstinden.

Fortsett å lese «Store Veidalstinden 1288 moh»

Spisshorn 1233 moh

Spisshorn er navnløst på kartet, men førstegangsbestigerne ga toppen Spisshorn p.g.a. sin likhet med Matterhorn. Toppen ble førstegangsbesteget 14. Juli 1952 av britene Showell Styles og John Welbourne via den luftige vestegga. Vi gikk en rute i sørsiden som vi hadde sett på da vi var på noen nabotopper for noen uker siden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Spisshorn. Fortsett å lese «Spisshorn 1233 moh»