Løksetinden 1237moh

Kartblad: Salangen
Kommune: Dyrøy (1) / Salangen (3)
Primærfaktor A: ca 1063 meter
Primærfaktor B: ca 250 meter
Koordinat: 0210  4895
Nærmeste høyere topp: Hjerttinden 1380 moh
Laveste punkt før høyere topp: Like NNØ av Rubbåsen, ca 174 m o.h.
Turbeskrivelse

Statistikk er laget av Jarle Nilsen


Kommentarer

5 kommentarer til “Løksetinden 1237moh”

 1. Konradjohnsen avatar
  Konradjohnsen

  Her må jeg først rette opp en feil – ruta som jeg sendte deg for ca. 12 mndr. siden refererer til Høgfjellet ( ikke Løksetinden-beklager),men mine uttalelser om Reitetinden skal være troverdige,men om det er beste valg å satse på begge Reitetindan fra Håkvika er jeg ikke helt sikker på. Når det så gjelder Løksetinden, er det greit å kjøre Skøelvdalen (riksveg 84) og vidre til Løksa i Salangen. Her tar en til høyre – mot brua til Andørja ( rv 848) – 2-3 km -park.plass på venstre side – mot havet. Finner du park.plassen er mye gjort- ruta er merket herfra – bra sti.Et bratt mellomparti og en litt spennende avslutning til toppvarden-sikret med tau. En relativt drøy tur ( kanskje tre timer opp) , men egentlig fin og variert . På toppen er du ganske nær naboen- Fakstind- som herfra ser noe verre ut, men antagelig ikke for vanskelig for deg med tanke på å kombinere… Jeg har også i dag vært ca. 550 moh og tatt farvel med sola – et bra bilde som viser ei rød sol mellom Fakstind og Trollan på Andørja- kommer kanskje i Folkebladet på lørdag.

 2. Heisann, og takk for rute til Reitetinden, må nok bevege meg litt sørover i fylket etterhvert. Men med .korte dager i mørketiden blir jeg nok i «Tromsøområdet» Må nok satse på «flertoppturer», både i nord og sør Troms, der jeg ligger i telt. 110 turer til Nordreisa/Kvænangen/Skjervøy blir i det meste laget selv for meg. Satser på å gjøre ett innhugg i toppene sørover til våren når det blir lange dager.

 3. Heisann, og takk for rute til Reitetinden, må nok bevege meg litt sørover i fylket etterhvert. Men med .korte dager i mørketiden blir jeg nok i «Tromsøområdet» Må nok satse på «flertoppturer», både i nord og sør Troms, der jeg ligger i telt. 110 turer til Nordreisa/Kvænangen/Skjervøy blir i det meste laget selv for meg. Satser på å gjøre ett innhugg i toppene sørover til våren når det blir lange dager.

 4. Konrad Johnsen avatar
  Konrad Johnsen

  hei-jeg er fra Vesterfjell på Senja,men blir bare halvkar i forhold til deg med mine 46 topper over tusen-de fleste i mitt nærområde,men også B.fjord og innlandet.Kjempebra

  nettside du har startet-og hvilke ambisjoner du har.
  Regner med at du snart vil bevege deg lenger sør i fylket,så her får du forslag (som en foreløpig gest)hvis du vil besøke Høgfjellet /Reitetindan.
  Kjør til Sjøvegan-vidre mot Lavangen-ta av til høyre mot Lavangsnes-fortsett til startstedet Håkavika. Bra merking opp skardet(sørover).Etter en time har du oversikt.Du bør følge merkinga i en nordøstlig bevegelse og toppe fjellet fra sør Ruta til Reitetindan sier seg sjøl etter en time. Skavneskollen – merket fra Gamvik nær Soløy i Lavangen.

  God tur vidre. Hilsen kojo ( 115 topper på Senja)

 5. Konrad Johnsen avatar
  Konrad Johnsen

  hei-jeg er fra Vesterfjell på Senja,men blir bare halvkar i forhold til deg med mine 46 topper over tusen-de fleste i mitt nærområde,men også B.fjord og innlandet.Kjempebra

  nettside du har startet-og hvilke ambisjoner du har.
  Regner med at du snart vil bevege deg lenger sør i fylket,så her får du forslag (som en foreløpig gest)hvis du vil besøke Høgfjellet /Reitetindan.
  Kjør til Sjøvegan-vidre mot Lavangen-ta av til høyre mot Lavangsnes-fortsett til startstedet Håkavika. Bra merking opp skardet(sørover).Etter en time har du oversikt.Du bør følge merkinga i en nordøstlig bevegelse og toppe fjellet fra sør Ruta til Reitetindan sier seg sjøl etter en time. Skavneskollen – merket fra Gamvik nær Soløy i Lavangen.

  God tur vidre. Hilsen kojo ( 115 topper på Senja)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *