Galbarbakti 1070 moh

Galbarbakti like ved svenskegrensa, ca 16 kilometers marsj unna Dividalshytta og er nabotoppen til Derabakti der det vistnok ligger en stor skattegrav etter en rik same som gjemte unna sin enorme rikdom ved Derabakti. Haken med dette er at det er ca 16 kilometers marsj fra Dividalshytta og at det hviler en forbannelse på den som finner skatten. Galbarbakti har også mobildekning! Vi gikk Galbarbakti sammen med Julosvarri og Stohkkeborri. Her er turbeskrivelsen fra turen til disse toppene. Fortsett å lese «Galbarbakti 1070 moh»

Stohkkeborri 1087 moh

Stohkkeborri er en flat topp ca ei mil øst for Dividalshytta. Stohkkeborri er nok ganske langt ifra den mest besøkte toppen i Målselv. Vi gikk Stohkkeborri sammen med Julosvarri og Galbarbakti på en 33 kilometers tur fra Dividalshytta. He er turbeskrivelsen fra denne turen. Fortsett å lese «Stohkkeborri 1087 moh»

Julosvarri 1054 moh

Julosvarri er en enkel topptur med utgangspunkt fra Dividalshytta. Høyeste punktet på Julosvarri ligger ca 8 kilometers gange fra hytta og med en høydeforskjell på ca 500 moh er det aldri spesielt bratt. Vi gikk Julosvarri sammen med Stohkkeborri og Galbarbakti. Alle disse toppene er relativt avsideliggende, og rundturen fra Dividalshytta via disse toppene var på ca 33 kilometer+ 14 kilomtere tur/retur Dividalshytta.  Her er turbeskrivelsen fra turen innom disse tre flate og øde toppene som neppe kommer til å bli besøkt igjen av undertegnede…. Fortsett å lese «Julosvarri 1054 moh»

Galbarbakti 1070 moh

Kartblad: Julosvarri
Kommune: Målselv (96)
Primærfaktor A: ca 140 meter
Primærfaktor B: ca 140 meter
Koordinat: 6440  1485
Nærmeste høyere topp: Stohkkeborri 1087 moh
Laveste punkt før høyere topp: Skardet mellom Galbarbakti og Stohkkeborri, ca 930 m o.h.

Statistikk er laget av Jarle Nilsen