Storsteet (Store Ste) 1024 moh

Store Ste er vel en av de hyppigst besøkte toppene i Nordreisa kommune. Store Ste har vært med i Ti på topp og har merket rute til topps. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Storsteet eller Store Ste.

Jeg startet turen min fra grustaket i Kildalen. Her er det mulig å parkere noen biler. Fra Storslett er det ca 8 kilometer.

Fra grustaket fant jeg noen stier som gikk i retning av Store Ste sin nordre rygg. Jeg gikk dog turen før ruten var merket og mulig det er lettere nå. Terrenget var lettgått både med og uten sti. Det er jevn stigning til man har rundet berget under nordryggen. Her er det et kort parti med steinur i en bratt renne før jeg nådde ryggen og kom inn på merkingen.

Selve ryggen er veldig grei å gå, selv om toppen ser fryktinngytende ut fra Storslett. Det er jevn stigning opp til man nærmer seg 1000 moh, der det flater ut den siste biten etter et platå med grei størrelse. På toppen var det en flittig brukt gjestebok.

Jeg gikk dessverre Store Ste i tåke, så det ble ingen utsikt eller besøk på sørtoppen på 1009 moh på turen min.

Første besøk: 11. August 2010

Tidsforbruk: ca 2 timer tur retur

Store Ste fra Storslett
Rute
Lite sti i starten
Etterhvert kom jeg på en liten sti
Litt steinur fra 4-500 moh, gikk opp under berget til høyre
Her vises det bedre hvor jeg gikk opp
Har rundet rundt ryggen på ca 550 moh
Herfra var det tydelig merket sti helt til toppen
Utsikt mot Storslett
På tur opp ryggen
På 950 moh flatet det ut
Toppen
På tur ned
Utiskt mot Røyelkampen
Utsikt mot toppen