Stikkord: fjelltur

 • Kråkmotinden 923 moh

  Kråkmotinden eller Skilggátjåhkkå er et imponerende syn fra E6 når man kjører gjennom Hamarøy kommune. Kråkmotinden har merket sti og er en fin fjelltur. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Kråkmotinden.

 • Hatten 850 moh

  Hatten er en veldig populær fjelltur med førsteklasses utsikt i Hamarøy kommune. Turen til Hatten går etter merket sti og er med i «55 forførende turer i Salten». Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Hatten.

 • Blåfjellet 479 moh

  Blåfjellet er en populær fjelltur like over Hansnes på Ringvassøya. Turen er med i en lokal variant av ti på topp og har merket rute. Jeg var også innom Hårskolten på turen min til Blåfjellet. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Blåfjellet og Hårskoltan.

 • Nordheia 601 moh

  Nordheia eller Storknubben er en kort og enkel fjelltur med førsteklasses sti på Gimsøy i Lofoten. Nordheia byr på mye utsikt i forhold til innsatsen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Nordheia.

 • Mjelletraversen

  Mjelletraversen går over Lilletinden, Valviktinden, Mulstrandtinden, Mjeldetinden og Kollen og er en veldig fin fjelltur litt nord for Bodø. Turen byr på førsteklasses utsikt og litt spennenede klyving. Her er turbeskrivelsen fra turen vår over fjellrekken ved Mjelle.

 • Stortinden 847 moh

  Stortinden ligger like ved fergeleiet på Skarberget og er en kort og effektiv fjelltur med enorm utsikt i Narvik kommune. Vi var også innom Stortindens punkt 809 og utsiktspunktet Kjerna 648 moh som regnes som Nord-Norges preikestol. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Skjeggen 904 moh

  Skjeggen ligger på kommunegrensen mellom Meløy og Gildeskål og byr på en effektiv fjelltur med enorm utsikt på Helgelandskysten. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Skjeggen.

 • Oksskolten 1916 moh

  Oksskolten er det høyeste fjellet i Nord-Norge og en populær fjelltur der normalveien krever at man krysser Okstindbreen. Oksskolten ble førstegangsbesteget i 1883 av Charles Rabot og Peder Stordal. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Oksskolten.

 • Saupstadtinden 558 moh

  Saupstadtinden er en kort og effektiv fjelltur ved den svært populære Unstadstranda i Lofoten. Saupstadtinden har god sti og førsteklasses utsikt. Jeg kombinerte Saupstadtinden med naboen Lille Skrådalstinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Kunna 600 moh

  Kunna er en kort fjelltur med enorm utsikt i Meløy kommune på Helgelandskysten. Turen til Kunna har sti, men et noe kronglete terreng til man er over skogen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Kunna.