Hahttagaisi 1407moh

Kartblad: Tamokdalen
Kommune: Balsfjord (14)
Primærfaktor A: 319 meter
Primærfaktor B: 319 meter
Koordinat: 3943  6517
Nærmeste høyere topp: Botnskardtinden 1494 moh
Laveste punkt før høyere topp: Skardet mellom Hahttagaisi og Likjefjellet, 1088 m o.h.
Turbeskrivelse

Kommentarer

2 kommentarer til “Hahttagaisi 1407moh”

 1. Konrad Johnsen avatar
  Konrad Johnsen

  Her kommer et tips som vil kunne lede deg til fire topper fra samme utgangspunkt nemlig gården Tverelvnes. Kjør til Heia og vidre mot Skjold til gården Soltun – derfra nordover helt til enden av Fjellf.v. og vidre etter gårdsvei forbi Rotli og så til Tverrelvnes.Jeg var på Hattagaisi 20.juli -08,men valgte nok ikke den enkleste ruta opp skardet øst av Akselfj. På ski er det bare å følge kraftlinja rett øst -lang,kjedelig fottur- forbi hytta på høyre hand og vidre opp skardet østover til ca. 1000 moh.Herfra skulle toppen være lett tilgjengelig-også på ski.Likjefjellet ligger da også foran dine føtter-en nydelig skitur.Fra startp. er Rismålstinden også grei langs Rundfjellet og rett til topps.Litt kronglet på slutten,men sikkert også relativ grei på ski.Besøkte R.t. 4 aug. i år. Det ser også ut som om Botnskardtindan greiest kan nåes fra samme startplass.
  God jul og god tur – hilsen kojo

 2. Konrad Johnsen avatar
  Konrad Johnsen

  Her kommer et tips som vil kunne lede deg til fire topper fra samme utgangspunkt nemlig gården Tverelvnes. Kjør til Heia og vidre mot Skjold til gården Soltun – derfra nordover helt til enden av Fjellf.v. og vidre etter gårdsvei forbi Rotli og så til Tverrelvnes.Jeg var på Hattagaisi 20.juli -08,men valgte nok ikke den enkleste ruta opp skardet øst av Akselfj. På ski er det bare å følge kraftlinja rett øst -lang,kjedelig fottur- forbi hytta på høyre hand og vidre opp skardet østover til ca. 1000 moh.Herfra skulle toppen være lett tilgjengelig-også på ski.Likjefjellet ligger da også foran dine føtter-en nydelig skitur.Fra startp. er Rismålstinden også grei langs Rundfjellet og rett til topps.Litt kronglet på slutten,men sikkert også relativ grei på ski.Besøkte R.t. 4 aug. i år. Det ser også ut som om Botnskardtindan greiest kan nåes fra samme startplass.
  God jul og god tur – hilsen kojo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *