Tiurtinden, østre topp 1106 moh

Tiurtindens østre topp ligger innerst i Tiurdalen. Fjellet er plassert mellom Rasmustinden og Tiurtinden. Her er turbeskrivelsen fra denne lite besøkte og på kartet navnløse toppen.

Startstedet for turen er ved broen til Tiurelva. Det er parkeringsplass på begge sidene av broen. Det er ca seks kilometers kjøretur fra Laksvatn.

På sommeren er det sti på vestsiden av Tiurelva da Rasmustinden har vært med på ti på topp. Stien er av bra kvalitet og er merket. På ski holdt vi oss på østsiden av elva. Det er litt småkroglete i starten i den smale dalen og råtten vårsnø hjalp ikke. Etter et par kilometer åpner dalen seg og det blir en fin tur videre inn Tiurdalen.

Vi fulgte dalen inn til skardet mellom Rasmustinden og Tiurtinden på rundt 800 moh. Det er to litt brattere parti på knappe 100 høydemeter i etappen til skardet. Vi fulgte østryggen opp. De siste 40 høydemetrene opp til «platået» er bratt.

Fra toppen har du nydelig utsikt mot Lakselvtindene, Piggtinden, Nallangaisi, Guhkkesgaisi og andre fine Lyngenfjell. Vi returnerte samme ruten.

Turdata:

Dato: 18 Mai 2019
Distanse: 11,96 kilometer
Høydemeter: 1126
Tidsforbruk: 2:50 (2 timer opp)
Gps-plott fra gps3d.no

Toppen fra Tiurdalen
Ruteforslag
Toppen bak i midten
Kristoffer foran Sieidetoppene
Toppflanken til Rasmustinden
Piggtinden i midten
Den hesteskoformede Vardtinden midt i bildet
Rasmustinden
I det bratteste partiet før platået
Toppen med nedsnødd varde
Balsfjorden
Mot Middagstinden og Piggtinden
Guhkkesgaisa
Rasmustinden
Kristoffer med et ellevilt dropp!