Massiv Ø av Cukcavarri 1106 moh

Massiv SV Rasmustinden/Massiv Ø av Cukcavarri 1106 moh ligger innerst i Tiurdalen, mellom Rasmustinden og Tiurtinden. Som de fleste andre fjell uten navn har denne ikke veldig mange besøk. Her er turbeskrivelsen fra turen min til denne navneløse toppen.

Startstedet for turen er ved broen til Tiurelva. Det er et lite grustak på vestsiden av broen som jeg parkerte i. Det er ca 6 kilometers kjøretur fra Laksvatn.

Fra start fulgte jeg vestsiden av Tiurelva inn Tiurdalen en sti av middels kvalitet. Etter hvert kom jeg på en traktorvei som går et stykke innover dalen før det ble sti igjen i det dalen blir trangere med innslag av steinur og litt liggende skog. Drøye to kilometer innover åpner dalen seg igjen og det er lettgått terreng videre.

Etter ei knapp mils anmarsj der man også tar litt høyde siketet jeg meg inn på skardet mellom Tiurtinden og dagens turmål. De siste par hundre høydemeterne opp til skardet er bratt. Når man når skardet (ca 960 moh) er det en enkel spasertur til det høyeste punktet.

Fra toppen har du nydelig utsikt mot Lakselvtindene, Piggtinden, Nallangaisi, Guhkkesgaisi og andre fine Lyngenfjell. Det er faktisk en matboks med gjestebok i varden, jeg var nr.3 siden boken ble lagt ut sommeren 2006, første besøket siden da.

1106tiur
Rute
tiu1.5
Toppen fra Tiurdalen
tiur2
Traktorveien i starten
tiur3
Litt oppi Tiurdalen
tiur4
Utsikt mot Sieidde
tiur6
Skaret jeg gikk opp
tiur7
Fortsatt samme skaret
tiur9
Utsikt mot varden
tiur11
Trugene med Lakeslvtinden, Ellendalstindene og Langdalstindene i bakgrunnen
tiur13
Måtte ta bilde av gården Nordstraum på nedturen, pappas barndomshjem

Første besøk: 1. November 2009

Tidsforbruk: ca 4 timer