Navsti 1004 moh

Navsti er en godt synlig topp fra Dividalshytta. Navsti har verken spektakulært utseende eller er en spesielt spennende tur, og i kombinasjon med de to Doarrovarritoppene er denne turen i bestefall for spesielt interesserte…Her er turbeskrivelsen fra en av turene jeg er mest sikkert på at ikke blir gjentatt. Fortsett å lese «Navsti 1004 moh»

Lille Jerta 1279 moh

Lille Jerta er lett tilgjengelig fra Dividalshytta og er en rask fjelltur med sine 4 kilometer og 700 høydemeter. Jeg gikk Lille Jerta sammen med Jerta i en tur på ca 16 kilometer og 1300 høydemeter. Her er turbeskrivelsen fra turen min over jertatoppene med Dividalshytta som utgangspunkt.

 

Bilder og turbeskrivelse

Jerta 1428 moh

Jerta er lett tilgjengelig fra Dividalshytta og er en fin utsiktstopp som den høyeste toppen i området. Jeg var også innom Lille Jerta på samme turen , en tur på drøye 15 kilometer og 1300 høydemeter fra Hytta. Med vinterstengt vei fra Frihetsli ble transportetappen fra Frihetsli til Dividalshytta ca 13 kilometer hver vei i tillegg. Her er turbeskrivelsen fra turen til Jerta og Lille Jerta.

Fortsett å lese «Jerta 1428 moh»

Galbarbakti 1070 moh

Galbarbakti like ved svenskegrensa, ca 16 kilometers marsj unna Dividalshytta og er nabotoppen til Derabakti der det vistnok ligger en stor skattegrav etter en rik same som gjemte unna sin enorme rikdom ved Derabakti. Haken med dette er at det er ca 16 kilometers marsj fra Dividalshytta og at det hviler en forbannelse på den som finner skatten. Galbarbakti har også mobildekning! Vi gikk Galbarbakti sammen med Julosvarri og Stohkkeborri. Her er turbeskrivelsen fra turen til disse toppene. Fortsett å lese «Galbarbakti 1070 moh»

Julosvarri 1054 moh

Julosvarri er en enkel topptur med utgangspunkt fra Dividalshytta. Høyeste punktet på Julosvarri ligger ca 8 kilometers gange fra hytta og med en høydeforskjell på ca 500 moh er det aldri spesielt bratt. Vi gikk Julosvarri sammen med Stohkkeborri og Galbarbakti. Alle disse toppene er relativt avsideliggende, og rundturen fra Dividalshytta via disse toppene var på ca 33 kilometer+ 14 kilomtere tur/retur Dividalshytta.  Her er turbeskrivelsen fra turen innom disse tre flate og øde toppene som neppe kommer til å bli besøkt igjen av undertegnede…. Fortsett å lese «Julosvarri 1054 moh»