Nordheia 601 moh

Nordheia eller Storknubben er en kort og enkel fjelltur med førsteklasses sti på Gimsøy i Lofoten. Nordheia byr på mye utsikt i forhold til innsatsen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Nordheia.

Startstedet for turen er ved krysset til Gjendalen på Gimsøy. Distansen fra Svolvær er ca 33 kilometer og det er noen parkeringsplasser.

Stien starter med et kort parti gjennom skog, før terrenget åpner seg opp mot Jenndalsaksla på 204 moh. Her slaker terrenget ut mens retningen dreies mot et navnløst vatn på 290 moh i gryta mellom Trolldalstindan og Vinjeaksla.

Like før vatnet dreier stien nordover mot Vinjeaksla og ruten føler aksla til det høyeste punktet der det er postkasse og fin utsikt i alle retningene. Man ser bl.a. Hoven som er en veldig fin fjelletur.

Turdata

Dato: 2. Juli 2023
Distanse: 5,50 kilometer
Høydemeter: 598
Tidsforbruk: 1:05 (40 min opp)

Nordheia
Ruteforslag
Starten av turen
I det korte partiet gjennom skogen
Hoven til høyre
Trolldalstinden i midten
Vatn 290 nede
Den slake etappen mot toppen
Sandsmannen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *